Acasă Editorial Cazanul cu supapă – prima grijă a românului care ajunge la muncă...

Cazanul cu supapă – prima grijă a românului care ajunge la muncă 2 luni în UK

7232
1
Cazanul

Băi nene, eu nu mai pot cu cazanele astea cu volan pe invers. Mergeam ieri pe stradă și am văzut vreo două Audi A4, decapotabile, de UK bineînțeles. E plin prin oraș și de BMW, de Mercedes, numai bășini. Să mor eu dacă am văzut în ultimii 2 ani vreun Ford cu volan pe dreapta, vreun Opel, să nu mai zic de Renault. Am impresia că două luni sunt de ajuns pentru românul sărac să prindă aere de Anglia și să cumpere un Audi, un BMW sau un Mercedes pe care nu și l-ar fi permis niciodată cu volan pe partea care trebuie. Eu numesc aceste mașini de UK cazane cu supapă din pricina unui lucru ridicol pe care-l consider realitate: sunt niște second hand-uri oricum vechi, cazane, echipate bineînțeles cu supapă prin care să iasă bășinile românilor, să nu explodeze de la presiune.

Băi nene, românul cum dă de prosperitate vreo două luni cum gata, numai Audi, BMW, numai bazaconii de-astea de care străinii normali la cap încearcă să scape. Noroc cu săracii din România care se cred adevărați regi după vreo două luni de UK. Partea cea mai interesată și amuzantă în același timp apare în momentul în care aceste cazane se strică. De reparat e clar că nu prea sunt bani. Una e să dai 1000 – 1500 de lire pe un A4 sau un Seria 3 cu volan pe invers din UK și alta e să dai 700 de euro pe un injector. Dar nu-i nimic, trebuie să trăiască și centrele de dezmembrări, nu? Că am văzut că s-au umplut de mașini de UK. Acolo ajung atunci când se strică și au proprietari români.

Ăștia suntem fraților, o nație de oameni săraci dar fuduli. Vrem mereu să părem ceva ce nu am fost niciodată, adică bogați. Nu avem bani de A4 decapotabil cu volan pe stânga? Nu-i nimic, cu prima ocazie când ajungem în UK ne cumpărăm unul cu care venim evident să ne bășim prin România, că doar ăsta e scopul suprem în viață. Doar de-asta muncim, să etalăm mașini, nu? Din punctul meu de vedere, nu văd motive pentru care un om sănătos la cap ar aduce din UK o mașină cu volan pe invers. În România se circulă pe sensul opus. A, dacă ești tu pasionat și vrei o mașină specială pe care o găsești în UK, e altceva. Dar să aduci o mașină impracticabilă în România din moment ce ai putea să cumperi una mai ieftină dar practicabilă, mi se pare de un cretinism specific românilor, unic în Europa.

1 COMENTARIU

  1. bai,am si eu bmw ,dar e o vechitura din 1990 BMW E34 ,520i ,motor 6 in linie benzina M20B20, departe de „fiara pe 4 roti” la cei 129 cai putere! dar 700 euro un injector?! daca as sti cat costa piesele la o masina din asta de UK,nici nu m-as uita la ea! ca de obicei romanilor le cam lipseste logica sau… le place asa: anul si masina! singurul motiv pentru care am cumparat eu BMW-ul asta E34 a fost ca mi-a placut cum se aude si cum trage motorul! dupa o plimbare scurta de vreo 5-6 km m-a impresionat si suspensia! inevitabil am cumparat-o cu toate ca am mai bagat vreo 3000 euro in ea,dar acum ma multumeste si mai mult zilnic! romanii ar trebui sa se gandeasca mai bine la ce fac cu banii veniti usor! in viitor s-ar putea sa nu mai vina asa de usor,iar fara o investitie desteapta intr-o afacere profitabila,or sa ajunga la munci nasoale de jos… si fara masini „bengoase”… scenariul „bun”… ca scenariul nasol nu vreau nici sa-l mentionez…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.