Acasă Editorial De ce în aglomerația de sărbători, românii uită de regulile de circulație...

De ce în aglomerația de sărbători, românii uită de regulile de circulație aproape complet?

1282
1
aglomerația de sărbători

E un calvar să mai ieși cu mașina în trafic după 15 decembrie. Este perioada anului în care toată lumea este agitată, toată lumea aleargă după cumpărături de parcă ar veni Apocalipsa iar masa cât mai bogată de sărbători ar asigura intrarea în Rai. Unii șoferi sunt în stare să îți facă praf mașina în această perioadă și să te bage în spital (dacă nu chiar mai rău, doamne ferește!) doar ca să ajungă mai repede să facă cumpărături. Nu înțeleg fraților ce se întâmplă, atunci când se apropie Crăciunul sau Paștele, cu câteva zile înainte, șoferii uită complet de regulile de circulație.

Depășesc pe unde vor, nu dau prioritate în sensul giratoriu, e o nebunie totală. Dacă ieși în trafic trebuie să fii atent din toate direcțiile, să te ferești ca la „Rațele și vânătorii”, că nu știi din ce parte mai are vreun sonat care pune deasupra vieții lui toba și șoricul de porc pe care-l are de adus de la țară. Nu am înțeles niciodată de ce românii gândesc cu fundul în această perioadă.

E mai ok să stai prin spital sau cu mașina în service de sărbători? Sau care-i baiul? Că eu unul nu mă prind. Ce poate fi atât de important în toată agitația asta cu cumpărăturile astfel încât să merite un accident? Cred că aici e vorba despre mentalitate. Cea de turmă. Unii când observă că cei din jur se grăbesc, încep și ei să se grăbească, să se molipsească de acea agitație care până la urmă nu are niciun fundament, nicio logică. Parcă ar fi mutat cineva data Crăciunului peste noapte și sărbătoarea ar fi mâine, nu pe 25 decembrie. Chill out fraților, și mare atenție pe unde conduceți.

1 COMENTARIU

  1. apocalipsa inseamna „ceea ce este ascuns iti va fi aratat”,deci la ce va referiti cei care folositi cuvantul asta?! „sfarsitul lumii”?! ca e eronat complet asa! pe mine ma sperie romanii cand PLOUA TARE AFARA! O femeie care o suspectez si acum de probleme psihice mi-a fugit in fata masinii cand aveam vreo 55 km/h fara nici sa schiteze vreo privire inspre directia de unde veneam… nici dupa ce de-abia am salvat-o de la moarte la centimetru si am oprit complet cu claxonul pornit ,TOT NU S-A INTORS SA VADA CARE-I „DERANJUL”… Mai aveam putin dar foarte putin sa ma dau jos dupa ea sa o intreb uitandu-ma fix in ochii ei daca e INTREAGA LA CAP… dar cum era interzisa oprirea in zona aia,si nici sa ma ud fleasca n-aveam chef,am lasat-o sa se duca dreaqului in prostia ei! o ia urmatorul pe capota sau o baga/indeasa bine sub masina/roti in functie de tipul masinii! in cazul meu, fiind bmw E34 jos si lung, imi sifona capota si parbrizul… ca deh, DOAR CE AM SCHIMBAT PARBRIZUL,CE DREAQU’?! uite de-aia(plus multe alte motive SEMNIFICATIVE) o sa plec definitiv din tara si nici ca mai calc pe aici! de fapt nici nu stiu de ce am stat pana acum la 35 ani… mintea vine mai tarziu in viata dupa cum spunea bunicii mei, Dumnezeu sa-i ierte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.