Acasă Editorial Unii habar nu au că în mașină se află o manetă pentru...

Unii habar nu au că în mașină se află o manetă pentru semnalizare

2549
1
manetă pentru semnalizare

Îmi pun tot mai des întrebarea de ce șoferii români nu semnalizează? Nu mă interesează ce fac șoferii străini în țările lor, mă interesează de ce nu o fac ai noștri pe meleagurile noastre, considerate cele mai periculoase din Europa. Cum reușesc niște oameni să uite atât de repede faptul că trebuie să semnalizeze schimbarea direcției de mers? De ce uită românii această regulă elementară de circulație în secunda 2 cum termină școala de șoferi și se văd cu permisul de conducere în buzunar?

Semnalizarea este singura modalitate de comunicare în trafic, între participanți. În momentul în care aceasta nu este folosită, apare haosul și implicit accidentul. Nu am avansat ca și civilizație atât de mult încât să reușim să comunicăm prin telepatie, avem nevoie de semnalizatoare la mașini încă.

Eu unul am permisul de conducere din 2006, imediat se fac 12 ani de când sunt șofer și niciodată nu am ezitat să folosesc maneta de semnalizare. Băi frate, unii zici că habar nu au că mașina lor este echipată cu așa ceva. Nu semnalizează niciodată când fac stânga, dreapta, când intră sau ies din sensul giratoriu sau când schimbă banda. Unii nu o fac din nesimțire, alții de proști ce sunt iar cei mai mulți nu semnalizează din cauza faptului că sunt inconștienți. Pur și simplu nu-i duce capul să realizeze pericolul la care expun pe cei din jur și se expun pe sine dacă nu semnalizează.

Mai e ceva de spus? Dacă da, continuați voi că eu m-am enervat destul cu subiectul acesta…

1 COMENTARIU

  1. Incearca o experienta simpla: condu luni dimineata o masina cu alte numere de inmatriculare in afara de B, la intrarea in capitala dinspre Baneasa, semnalizeaza ca vrei sa treci de pe banda 2 pe 3 sau invers si nu trage de volan chiar daca ai senzatia ca ai loc si timp suficiente. In fractiuni de secunda, cel de pa banda unde vrei tu sa ajungi si care „dormea” pana atunci, va calca „surcica” pana va tipa ca sa-ti inchida banda!
    De unde stiu? Sunt un amarat de navetist zilnic de Ploiesti-Bucuresti (nu corporatist), care incearca sa priceapa permanent (fara rezultat) de ce soferii din orasele aglomerate se comporta ca oile sau poate nu gandesc la prima ora sau poate nu au interes ca traficul sa fie fluent si sa nu pierdem timp aiurea, etc……
    Ca exemplu, am incercat sa conduc cat mai rapid intr-o zi in care aveam in masina o persoana cu nevoie de medic disperata, am facut semne disperate sa ma lase cineva sa intru mai repede si, ghici…….toti s-au grabit sa intre in fata mea ca nu cumva eu sa ajung mai repede la destinatie si ei sa ramana in trafic…….asta fara sa se uite ce variante aveau sa circule si ei mai rapid, brusc aparuse un alt interes si anume acela de a bloca pe unul care se razvratea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.