Acasă Editorial Logica din spatele bolidului de lux în cea mai săracă țară din...

Logica din spatele bolidului de lux în cea mai săracă țară din Uniunea Europeană

1517
0
lux

Am stat de multe ori și m-am gândit de ce pe străzile din România, cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, în care salariul minim pe economie este 200 de euro, abundă mașini de lux. Care să fie oare explicația pentru care românii au impresia că a fi realizat în viață înseamnă a te plimba cu o mașină de lux? Ei bine, probabil societatea a evoluat cot la cot cu prejudecățile. Dacă bătrânii ne-au învățat zicala „haina face omul”, în ziua de azi contează probabil mașina din care cobori…

Practic în ultimii 25-30 de ani nimic nu s-a schimbat în România. Societatea a evoluat din punct de vedere tehnologic și atât. La nivel de mentalitate suntem aceiași ca-n urmă cu 30 de ani. Și s-a ajuns într-un punct atât de ridicol, încât majoritatea tinerilor nu doresc mai mult de la viață în afară de o mașină cât mai mare și cât mai scumpă. Cred că suntem singura națiune din Univers ai cărei cetățeni își ghidează existența în funcție de mașină. Să fie musai bolid de lux, cu sute de cai, nu contează că nu avem șosele.

Sutele de cai sunt bune și în parcarea din fața blocului, sub balconul unui apartament care costă de vreo 2 ori mai puțin decât mașina. E important ca vecinii să vadă mașina și să confirme „Omul a reușit în viață, s-a descurcat!”… Nu fraților, a reuși în viață nu înseamnă a avea o mașină de lux parcată pe o stradă în care prețul mediu al unui autoturism este de 3000 de euro. Din păcate, românii sunt mult prea fuduli ca să înțeleagă această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.