Home (P) Sfaturi pentru șoferii de TIR începători

Sfaturi pentru șoferii de TIR începători

4714
0
incepatori

Meseria de șofer profesionist pe TIR este una foarte căutată la oră actuală. În general, companiile caută să angajeze șoferi de TIR care dețin permisul de conducere categoria C+E și atestatul profesional pentru transportul de marfă, chiar dacă aceștia nu au mai condus în/sau în afara țării.

Dacă ți-ai luat atestatul și ești dispus să lucrezi în Comunitatea Europeană cel puțin opt săptămâni, după care să te bucuri de două săptămâni de odihnă acasă, atunci ești candidatul ideal!

Este bine de reținut ca această meserie, la fel ca și altele, vine cu responsabilități, dar și avantaje.

Printre avantajele vieții de șofer de TIR se numără:

  • Nu ai nevoie de studii superioare. Pentru a deveni un șofer de TIR trebuie să promovezi cursurile unei școli de șoferi categoria C+E și să îți iei atestatul profesional pentru transport de marfă.
  •  Ai posibilitatea de a beneficia de câștiguri mari în afara țării. Pe plan extern, meseria de șofer de tir este foarte bine plătită, poți câștiga lunar între 2000 și 3500 de euro.
  •  Te bucuri de locuri noi, pe care le poți vizita.

Responsabilitățile unui șofer profesionist de TIR sunt:

•              Față de compania în care au fost angajați, șoferii de TIR începători au responsabilitatea de a fi profesioniști, onești și punctuali.

•             Față de pietoni și față de ceilalți participanți la trafic, șoferii de TIR începători au responsabilitatea de a conduce într-o manieră responsabilă pentru a contribui la sporirea siguranței circulației, la prevenirea accidentelor.

Sfaturi pentru șoferii de TIR începători

  1. Verifică de fiecare dată camionul după ce ai parcat. După ce ai oprit în parcare, este indicat să verifici dacă nu ai uitat semnalizarea aprinsă, dacă marfă este bine fixată, dacă ușile au fost bine închise. Nu strică niciodată să fi precaut.
  2. În trafic, păstrează o distanță de siguranță generoasă față de autovehiculul din față, asta îți va permite să frânezi în timp util pentru a evită coliziunile. Cu cât încărcătură este mai grea, cu atât și distanță necesară pentru oprirea vehiculului va fi mai mare.
  3. Ai grijă atunci când încarci camionul. Cu cât marfa este distribuită mai bine, cu atât eviți eventualele accidente și micșorezi consumul de carburant.
  4. Să nu-ți fie rușine să ceri ajutor. Niciodată nu ești singur. Comunitatea Truckerilor este unită și foarte activă. Dacă ai probleme, cel mai indicat este să ceri sfatul șoferilor de TIR cu experiență.
  5. Comunică bine cu dispecerul și cu ceilalți colegi. O carieră de succes și de durată că șofer tir, depinde foarte mult de un condus curat și de niște bune abilități de comunicare, care în timp creează o imagine profesională foarte bună.
  6. Nu uita să ai grijă de sănătatea ta. Exercițiile regulate și un somn adecvat te vor ajuta să eviți durerile de spate sau de picioare datorate timpului petrecut la volan, în aceeași poziție.

Dacă dorești să practici această meserie, atunci pornește cu dreptul! Înscrie-te la cursurile școlii de șoferi Dicu din București! Cu Școala de Șoferi Dicu, vei fi pregătit 100% pentru obținerea permisului de conducere auto categoria C+E. Unica școală de șoferi din București care îți pune la dispoziție pentru categoria C, CE autocamion DAF XF de 16 tone.  

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here