Home Informații Utile Ce inseamna rata de promovabilitate a unei scoli de soferi si de...

Ce inseamna rata de promovabilitate a unei scoli de soferi si de ce este importanta

296
SHARE

Alegerea scolii de soferi este poate cea mai importanta decizie pe care o va lua un viitor sofer pentru a isi asigura sansele de reusita in obtinerea permisului. Serviciile oferite de scolile de soferi sunt ceea ce formeaza viitorii participanti la trafic, iar abilitatile dobandite in aceasta perioada influenteaza puternic obiceiurile pe care viitorii soferi le vor afisa la volan. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie tinut cont atunci cand se alege scoala de soferi este rata de promovabilitate.

Ce este rata de promovabilitate?

Rata de promovabilitate este cel mai important detaliu pe care un doritor de permis trebuie sa il cunoasca inainte de a alege scoala ale carei cursuri le va urma. Rate de promovabilitate este un procent care arata cati candidati din totalul viitorilor soferi pregatiti de scoala in discutie au reusit sa obtina examenul de la prima incercare. Cu alte cuvinte, aceasta rata de promovabilitate este primul si cel mai important indicator al dedicatiei personalului si al calitatii serviciilor unei scoli de soferi.

Rata de promovabilitate se exprima in procente si, pentru a fi relevanta ar trebui, in mod normal, sa fie actualizata periodic pe site-urile de prezentare sau retele de socializare pe care scoala de soferi isi desfasoara campania de marketing. De multe ori, insa, ratele de promovabilitate fie nu sunt afisate, fie arata date neactualizate.

Cum sa nu te lasi pacalit de o rata de promovabilitate mincinoasa?

Este considerat “normal” ca pentru a trage potentiali clienti, scolile de soferi sa aleaga sa nu isi actualizeze rata de promovabilitate afisata pe site sau chiar sa sustina o rata de promovabilitate mincinoasa. Aceasta practica poate fi combatuta doar cu ajutorul surselor de informatie obiectiva oficiale.

Detalii precum retele de promovabilitate ale marilor scoli de soferi din tara sunt disponibile pe internet, preluate direct de la DRPCIV, astfel incat datele sunt garantat actualizate si reale.

Unul dintre semnalele de alarma de care doritorii de permis trebuie sa tina cont este afisarea unei rate de promovabilitate prea mare in pagina de descriere a scolii. In conditiile in care in momentul actual, la nivel national, rata de promovabilitate medie a scazut sub pragul psihologic de 50%, o scoala de soferi care sustine ca are anual o rata de promovabilitate de peste 90% intra automat sub suspiciune.

Acest lucru nu inseamna ca nu exista scoli de soferi care au in continuare rate de promovabilitate excelente, insa acesta sunt foarte rare. Pentru a evita inducerea in eroare cu date false, doritorii unui permis de conducere sunt sfatuiti sa verifice ratele de promovabilitate ale scolii de care sunt interesati din mai multe surse.

Nu in ultimul rand, poate chiar mai important decat rata de promovabilitate a scolii este rata de promovabilitate a instructorului ales. O scoala de soferi cu rata de promovabilitate slaba poate avea totusi cativa instructori cu rezultate peste medie si, in mod similar, o scoala buna de soferi poate avea si instructori slabi.

Detalii separate despre ratele de promovabilitate ale instructorilor auto certificati sunt de asemenea puse la dispozitie de drpciv anual.

 

Articole Asemănătoare

5 sfaturi care te vor ajuta să vinzi mașina mult mai repede Deși piața auto second hand din România este destul de dezvoltată, există foarte multe anunțuri care zac pe internet de luni bune, uneori chiar ani de zile. De ce se întâmplă acest lucru? Păi există două cauze principale: prețuril...
Ce este ITP-ul și de ce trebuie să-l faci întotdeauna corect Cei care dețin o mașină mai mult ca sigur au auzit de ITP, însă pentru cei care nu au nici măcar permis de conducere și se gândesc să treacă acest examen iar apoi să-și cumpere un autoturism, articolul acesta are să aducă niște lă...
Inmatricularea masinilor in Bulgaria Inmatricularea masinilor in Bulgaria: Inmatriculare, costuri anuale si prelungirea actelor. Dupa ce Romania a intrat in Uniunea Europeana, a aparut gaselnita asta cu taxa de poluare, taxa de mediu, timbrul de mediu aplicata la ...
15 meserii pe care le poți practica dacă ai permis de conducere catego... Permisul de conducere categoria B poate să vă ajute uneori mai mult decât ați crede. Există foarte multe meserii pe care le poți practica doar pentru că deții acest document, meserii pe care le vom lista și noi în cele ce urmează....
Ai un Opel și nu știi unde să-l repari? Află care este cel mai bun ser... Opel Astra De foarte multe ori, mașina personală e o investiție care merită banii cu vârf și îndesat. Din păcate, problemele apar în momentul în care se strică pentru că după cum știm cu toții, în România există foarte puține ...

Ti-a placut acest articol? Poti primi articole asemanatoare si prin
email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe mail cele mai interesante articole din lumea auto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.