Home Informații Utile Ce inseamna rata de promovabilitate a unei scoli de soferi si de...

Ce inseamna rata de promovabilitate a unei scoli de soferi si de ce este importanta

434
SHARE

Alegerea scolii de soferi este poate cea mai importanta decizie pe care o va lua un viitor sofer pentru a isi asigura sansele de reusita in obtinerea permisului. Serviciile oferite de scolile de soferi sunt ceea ce formeaza viitorii participanti la trafic, iar abilitatile dobandite in aceasta perioada influenteaza puternic obiceiurile pe care viitorii soferi le vor afisa la volan. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie tinut cont atunci cand se alege scoala de soferi este rata de promovabilitate.

Ce este rata de promovabilitate?

Rata de promovabilitate este cel mai important detaliu pe care un doritor de permis trebuie sa il cunoasca inainte de a alege scoala ale carei cursuri le va urma. Rate de promovabilitate este un procent care arata cati candidati din totalul viitorilor soferi pregatiti de scoala in discutie au reusit sa obtina examenul de la prima incercare. Cu alte cuvinte, aceasta rata de promovabilitate este primul si cel mai important indicator al dedicatiei personalului si al calitatii serviciilor unei scoli de soferi.

Rata de promovabilitate se exprima in procente si, pentru a fi relevanta ar trebui, in mod normal, sa fie actualizata periodic pe site-urile de prezentare sau retele de socializare pe care scoala de soferi isi desfasoara campania de marketing. De multe ori, insa, ratele de promovabilitate fie nu sunt afisate, fie arata date neactualizate.

Cum sa nu te lasi pacalit de o rata de promovabilitate mincinoasa?

Este considerat “normal” ca pentru a trage potentiali clienti, scolile de soferi sa aleaga sa nu isi actualizeze rata de promovabilitate afisata pe site sau chiar sa sustina o rata de promovabilitate mincinoasa. Aceasta practica poate fi combatuta doar cu ajutorul surselor de informatie obiectiva oficiale.

Detalii precum retele de promovabilitate ale marilor scoli de soferi din tara sunt disponibile pe internet, preluate direct de la DRPCIV, astfel incat datele sunt garantat actualizate si reale.

Unul dintre semnalele de alarma de care doritorii de permis trebuie sa tina cont este afisarea unei rate de promovabilitate prea mare in pagina de descriere a scolii. In conditiile in care in momentul actual, la nivel national, rata de promovabilitate medie a scazut sub pragul psihologic de 50%, o scoala de soferi care sustine ca are anual o rata de promovabilitate de peste 90% intra automat sub suspiciune.

Acest lucru nu inseamna ca nu exista scoli de soferi care au in continuare rate de promovabilitate excelente, insa acesta sunt foarte rare. Pentru a evita inducerea in eroare cu date false, doritorii unui permis de conducere sunt sfatuiti sa verifice ratele de promovabilitate ale scolii de care sunt interesati din mai multe surse.

Nu in ultimul rand, poate chiar mai important decat rata de promovabilitate a scolii este rata de promovabilitate a instructorului ales. O scoala de soferi cu rata de promovabilitate slaba poate avea totusi cativa instructori cu rezultate peste medie si, in mod similar, o scoala buna de soferi poate avea si instructori slabi.

Detalii separate despre ratele de promovabilitate ale instructorilor auto certificati sunt de asemenea puse la dispozitie de drpciv anual.

 

Articole Asemănătoare

Care este procedeul de vânzare cumpărare al unui autoturism deja înscr... Am discutat în articolul trecut despre procedura înmatriculării unui autovehicul second hand cumpărat dintr-o țară membră UE. Acum vom discuta despre cealaltă bătaie de cap cu care românii se confruntă atunci când vine vorba despr...
Cum poate aplicatia de distante rutiere sa usureze viata oricarui sofe... Fiecare om iubeste sa calatoreasca. Multi aleg city break-urile in afara tarii si zboara cu avionul din capitala in capitala, altii opteaza pentru lungile calatorii cu trenul, in timp ce majoritatea oamenilor aleg sa calatoreasca ...
Timbrul de mediu 2016 : cum il calculezi corect Piata auto second hand din Romania e plina de tepari, de oameni care sunt in stare sa minta orice pentru a scapa de niste masini pe care nu isi permit sa le inscrie sau sa le vanda. Cel mai mare impediment in inscrierea unei masin...
Care este procedura pentru eliberarea numerelor roșii? Eliberarea numerelor roșii reprezintă un procedeu relativ simplu, care decurge rapid cu toate că ai de stat la câteva cozi. Birocrația în România este o boală care din păcate nu se vrea vindecată. Cu toate acestea, sunt sigur că p...
Cât costă atestatul pentru taxi? La ce trebuie să te aștepți de la mes... Vrei să te faci taximetrist dar nu știi nici cât o să te coste cursul și nici la ce trebuie să te aștepți după ce faci rost de atestat? Ei bine, stai pe aproape. În articolul ce urmează vom discuta despre costurile de școlarizare ...