Acasă (P) Mașinile electrice – obligatorii pentru un viitor mai curat

Mașinile electrice – obligatorii pentru un viitor mai curat

2163
0
masinile electrice

Nivelul de poluare la care s-a ajuns în orașele din România, în special în București, este unul aproape de cel critic. Milioane de oameni mor la nivel mondial în aglomerațiile urbane din pricina calității foarte proaste a aerului. Populația globului este în continuă creștere, populație care are nevoie de un mijloc de locomoție. Autoturismele pe benzină și motorină sunt vinovate de peste 60% din cantitatea totală de gaze cu efect de seră produse la nivel mondial, cifră care crește considerabil în țări subdezvoltate precum România, care nu reușesc să țină pasul cu trendurile ecologice dezvoltate în țările bogate.

Astfel, singurul mod prin care industria auto poate să existe pe viitor fără să distrugă planeta este folosirea resurselor regenerabile, care nu poluează. Mașinile electrice au început să-și facă prezența timid în urmă cu vreo 10 ani, însă pe măsură ce tehnologia a evoluat, acestea au căpătat din ce în ce mai multă credibilitate în ceea ce privește utilitatea. Chiar și în România se pot folosi astăzi mașini electrice, există atât programe speciale cu finanțare de la stat pentru cei care doresc să le achiziționeze (Programul Rabla Plus), cât și suficiente stații de încărcare pentru mașini electrice astfel încât să reușești să traversezi țara de la un cap la altul fără să fii în pericol să rămâi fără energie.

Desigur, mașinile electrice mai au un drum lung de parcurs până să devină la fel de utile și de ieftine precum cele pe bază de combustibili fosili, însă faptul că marii giganți din industria auto au început să producă modele full electrice (BMW i8, Porsche Taycan, Tesla Model 3, etc) indică faptul că acesta este viitorul. Nimeni nu ar investi în dezvoltarea de autoturisme electrice capabile să aibă performanțe similare cu cele pe benzină dacă nu ar exista viitor în așa ceva. Știm cu toții câte sute de milioane de euro costă proiectarea unui autoturism de serie, ce să mai zicem de unul oarecum futurist?

Din punctul meu de vedere, mașinile electrice sunt OBLIGATORII pentru un viitor mai curat, pentru un viitor în care oamenii nu mai mor din cauza poluării și în care natura nu se mai întoarce cu fundul în sus când îți e lumea mai dragă din pricina schimbărilor climatice produse tot de poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.