Acasă (P) 4 aspecte de luat în calcul atunci când avem nevoie de foraje...

4 aspecte de luat în calcul atunci când avem nevoie de foraje puțuri apă

1266
0

Domeniul forajelor este unul de foarte mare actualitate în România, în ideea în care atât în zonele limitrofe ale orașelor cât și în zona rurală, nu există mereu rețea de apă potabilă. Oamenii sunt nevoiți să se descurce, sunt nevoiți să facă rost de apă din alte surse iar forajul reprezintă de departe cea mai bună soluție.

Dacă ai nevoie de foraje puțuri apă la rândul tău, dacă ești oarecum străin de acest domeniu, vom discuta în cele ce urmează despre câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul înainte să te apuci să tocmești pe cineva pentru săpătură, astfel încât operațiunea să decurgă fără niciun fel de probleme. Sunt câteva aspecte simple, logice, dar pe care majoritatea celor interesați de foraje le trec cu vederea.

4 aspecte de luat în calcul atunci când avem nevoie de foraje puțuri apă

  1. Fii foarte atent cu cine decizi să colaborezi – acest domeniu al forajelor a fost oarecum căpușat în ultimii 10 ani de fel de fel de indivizi care lucrează la negru și de firme fantomă care nu pot să ofere niciun fel de garanție pentru săpătură și pentru produsul final (apa de calitate). Este recomandat să lucrezi cu companii mari din acest domeniu precum SC Aqua Forinstal SRL, companii care activează pe piață de zeci de ani și care au reușit să-și facă un renume prin profesionalismul de care au dat dovadă la fiecare intervenție. Nu este de joacă cu aceste foraje puțuri apă întrucât costurile sunt destul de mari iar o apă plină de nitrați poate să te îmbolnăvească.
  2. COSTURI vs CALITATE – foarte multă lume se gândește la costuri atunci când ajunge la concluzia că are nevoie de foraje puțuri apă. Astfel, există tendința de a apela la firme fără experiență, fără portofoliu, ori la simple persoane despre care se aude că ar fi capabile să sape manual puțuri contra unor sume modice. Costurile trebuie să fie ultima ta grijă atunci când dorești apă, întrucât doar apa de calitate poate fi potabilă. O firmă serioasă precum SC Aqua Forinstal SRL nu o să-ți promită niciodată apă de calitate la prețuri de nimic întrucât nicăieri în lume nu există calitate la bani puțini. Costurile așadar trebuie să fie întotdeauna puse le planul doi.
  3. Trebuie să calculezi debitul de apă necesar – înainte să te apuci de foraje puțuri apă prin curtea casei, trebuie să știi de la început care este debitul necesar: câți litri de apă vei folosi cu aproximație atât pentru nevoile personale (de băut, pentru dușuri) cât și pentru nevoile gospodărești (mașină de spălat, udat grădina, etc). Dacă nu faci calculele cum trebuie există posibilitatea să ai parte de ineficiență. Evident, puțul va avea capacitate superioară calculelor făcute dar dacă aceste calcule sunt eronate, pot să apară destul de multe probleme mai ales vara, când consumul de apă crește direct proporțional cu temperaturile din termometre.
  4. Puțul de apă va trebui întreținut – puțini sunt cei care realizează faptul că puțul de apă odată săpat și folosit, acesta va avea nevoie de întreținere periodică. Firmele de carton care se ocupă cu foraje puțuri apă nu prea discută despre aceste aspecte în ideea în care nu doresc să sperie potențialii clienți, nu cumva să se răzgândească. Denisipare se numește operațiunea de întreținere a puțurilor, care după o perioadă lungă de exploatare încep să înmagazineze nisip din diverse motive. Operațiunea de denisipare nu este una costisitoare iar o companie serioasă care se ocupă cu foraje va avea întotdeauna grijă să vă avertizeze în acest sens.

Acestea sunt cele mai importante 4 aspecte de care trebuie să țineți cont în momentul în care sunteți direct interesați de foraje puțuri apă.  Așadar, trebuie avut în vedere debitul minim necesar pentru întreaga gospodărie, trebuie aleasă foarte bine firma cu care se va săpa acest puț, trebuie să fim conștienți de faptul că o apă de calitate nu va fi adusă la bani de nimic, și nu în ultimul rând, trebuie să luăm în calcul și operațiunile de denisipare pe care puțul nostru va trebui să le primească din când în când, astfel încât să nu existe probleme cu acumulările de nisip. Sunt aspecte destul de simplu de înțeles dar pe care multă lume le trece cu vederea atunci când se sapă un puț de apă.

Dintre toate cele patru puncte de mai sus, aș vrea să insist puțin pe primul, pe cel care tratează problema alegerii companiei care să vină să sape puțul. Există o modă în special în zona rurală în care fel de fel de indivizi prestează astfel de servicii la negru, la bani de nimic, nefiind în stare să aducă în prim plan calitatea, nefiind în stare să aducă nici măcar analiza apei făcută într-un laborator autorizat. Țin să precizez faptul că dacă nu se face analiza apei și dacă se consumă apă nepotabilă, cu nitrați sau alte substanțe dăunătoare pentru organism, sănătatea celor care vor bea această apă este serios pusă în pericol. Nu este de glumă sau de joacă cu aceste foraje, ele trebuie lăsate în seama profesioniștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.