Acasă Colțul camionagiilor NOUA GENERAȚIE – Camionagiii români care pot și vor să schimbe o...

NOUA GENERAȚIE – Camionagiii români care pot și vor să schimbe o mentalitate

16477
0
NOUA GENERAȚIE

Magnet, maimuță, telecomandă, furt de motorină, diurnă în loc de salariu, „cabotaj” de tip exil – care de fapt nu mai are nicio treabă cu cabotajul, munca pe nimic, sindicat, sunt doar câteva dintre problemele transporturilor românești. Din fericire, odată cu noua generație de șoferi tineri, lucrurile au început să se schimbe în mai bine.

Nu discutăm deocamdată despre o schimbare radicală, dar piatra de temelie a fost pusă. Oameni precum Daniel Cimpoeru care de ani de zile militează împotriva ilegalităților din transporturi a ajutat de asemenea destul de mult. Drepturile angajaților dar și responsabilitățile meseriei de șofer profesionist au început să ajungă la urechile tuturor prin intermediul său și a multor alți tineri camionagii care au început să prezinte această meserie pe YouTube așa cum este ea, cu bune și cu rele, dar corect efectuată.

Cine sunt tinerii camionagii români care vor și pot să schimbe o mentalitate?

Marius Ursu

Unul dintre cei mai mari militanți pentru corectitudine în transporturi din câți am cunoscut. Aș putea să-l poreclesc „Daniel Cimpoeru Jr.”. Omul lucrează în Austria și am avut onoarea să-l întreb câteva lucruri legate de șoferie prin intermediul interviului de AICI. Dacă ești șofer începător sau dacă te bate gândul să faci școala pentru categorii grele, ai face bine să apoși și butonul de Subscribe al canalului său de YouTube. Omul încarcă videoclipuri de tip truckvlog, carvlog, dar te poți delecta uneori și cu LIVE-uri de gaming. Tânăra generație de camionagii aduce în prim plan niște obiceiuri foarte comune nouă, cei până în 30 de ani.

Adrian Cătălin

Despre Adrian sunt multe de spus. L-am cunoscut în urmă cu mulți ani când își făcea veacul pe grupurile de șoferi. Omul se stabilise deja în UK și atunci când își încheia tura, nu ezita să anunțe locația în care se află. Doar așa, în caz că există în zonă un coleg care are nevoie de ajutor. Asta e noua generație de șoferi, oameni cărora le place să ajute, oameni muncitori care nu au uitat niciodată de unde au plecat. Adrian Cătălin e un exemplu, nu un idol, nu o vedetă. Am spus de multe ori că este și unul dintre cei mai muncitori oameni pe care-i cunosc dar, iată, rezultatele muncii sale se văd. Posesor de vise împlinite, Adrian Cătălin mi-a răspuns și mie la câteva întrebări AICI, în cadrul unui interviu de-o oră în care a vorbit despre viața de șofer în UK. Cu bine și cu rele. Și mi-a plăcut dintotdeauna la el faptul că este un profesionist adevărat. Cunoaște Regulamentul 561 ca pe Tatăl Nostru și militează de asemenea pentru respectarea lui.

Marian Valentin

Are canalul de YouTube GrassuTatae3 și toată lumea îl cunoaște pentru faptul că în timpul jobului său tur-retur, are un partener puternic și neînfricat: pe Batman. Camionul său a devenit celebru pe internet din pricina tuningului iar faptul că Valentin are o personalitate care se potrivește ca o mânușă acestui vehicul, omul a devenit la rândul său foarte îndrăgit de comunitatea tinerilor de pe YouTube. Pasionat și el de gaming, mai face din când în când câte-un LIVE pe YouTube, iar recomandarea mea este să-i dați Subscribe, le are și cu șoferia și cu gaming-ul. Mi-a răspuns și el la câteva întrebări în cadrul unui interviu de senzație pe care-l puteți vedea în întregime AICI.

Om simplu și foarte sincer Valentin a devenit încet dar sigur un exemplu de urmat în rândul tinerilor șoferi, reușind să pună umărul la schimbul de mentalitate de care discutam mai sus. Avem nevoie de mai mulți ca el pentru a reuși să împingem pe coama dealului „bolovanul” (noua mentalitate), care odată urnit la vale nu se va mai putea opri, va face ravagii în transporturile din România. Și partea bună este că în ultimii 2 ani tot mai mulți tineri, șoferi profesioniști mari amatori de corectitudine, au început să apară în peisaj. Cei 6 prezentați în acest articol sunt doar cei mai cunoscuți. Mai am un articol pregătit și cu cei mai puțin cunoscuți care va apărea curând.

Silviu Moldovan

Exponentul dorinței de a reuși în viață, Silviu reprezintă românul care oricât de greu ar fi, nu se dă bătut. L-am cunoscut pe vremea când lucra pe România și avea canalul de YouTube „Viața de Șofer în România”. Atunci a onorat și el un interviu pentru cricul.ro (click AICI pentru interviu) în care povestea cu bune și cu rele cum stă treaba cu șoferie în România. Am dorit foarte mult acest interviu pentru că transporturile în țara asta sunt putrede, se fac multe ilegalități și mulți dintre tinerii care devin șoferi profesioniști sunt tentați să-și facă mâna în țară. La puțin timp de la interviu, Silviu s-a mutat în UK unde a pus bazele canalului „Viața de Șofer în UK”, canal pe care a continuat să propovăduiască ideea de corectitudine în transporturi.

Andrei Popescu

Cunoscut și sub porecla Driver Dey (acesta este de fapt numele canalului său de YouTube), Andrei este unul dintre cei mai îndrăgiți șoferi profesioniști români cu canal de YouTube. Omul își face veacul prin Spania, de unde urcă pe YouTube truckvlog-uri. L-am avut și pe el la interviu, un interviu în care ne-a povestit despre viața de șofer profesionist în Spania și în general, și pe care-l puteți urmări AICI. Din câte știu eu, omul nu are mai mult de 27-28 de ani și este unul dintre cei mai vehemenți militanți nu doar pentru corectitudine în transporturi, dar și pentru bun simț și respect între colegi. Deși omul povestea că are de gând să se lase de șoferie peste câțiva ani, eu unul nu cred asta. Sper să nu se întâmple asta pentru că tânăra generație de camionagii are nevoie de oameni ca Andrei.

Dorin Boldeanu

BIG MAN – acesta este canalul său de YouTube. Este singurul din această listă cu care nu am făcut încă interviu dar mă gândeam recent să reiau seria. Nu am prea mai avut timp de așa ceva însă cum lumea mă tot întreabă cine mai urmează pe la interviuri, am să analizez această posibilitate. Dacă voi relua seria, Dorin va fi primul pe listă. Omul muncește în Italia și eu unul l-am descoperit drept un tânăr foarte comic, care știe să exploateze potențialul canalului său de YouTube. Dacă vă veți abona la Dorin, (și sfatul meu este să o faceți) veți putea lua contact cu situații interesante din munca de șofer profesionist din Italia. Eu unul îl consider pe Dorin un fel de Mihai Ionel mai tânăr, mai italian, care de asemenea a crescut și s-a maturizat într-o cabină de camion căpătând experiență.

P.S. Ordinea celor prezenți în articol este întâmplătoare, nu am făcut un top sau ceva de genul. Pur și simplu aceasta este ordinea în care mi-au venit oamenii în minte, primul nu este cel mai important și nici ultimul cel mai puțin important. Cu fotografiile din colaj la fel, abia le-am găsit să se potrivească cât de cât cu unul dintre șabloanele befunky.com astfel încât să intre toți șase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.