SHARE
camionagiu în Marea Britanie

După ce domnul Daniel Cimpoeru ne-a onorat cu prezența în cadrul unui interviu mai mult decât interesant în care am întors pe toate fețele tainele meseriei de camionagiu începător, în seara asta avem onoarea să-l prezentăm pe Adrian Cătălin, zis și Truckerboy pe YouTube. Ca și Daniel, Adrian are un canal foarte interesant cu care ajută destul de mult începătorii și am ținut morțiș să-i punem câteva întrebări legate de această meserie de camionagiu. De ce? Pentru că el lucrează într-un fel de Țară a Făgăduinței europeană, Marea Britanie.

Există foarte mulți tineri care doresc să plece pe camion în UK chiar și după ce această țară a ieșit din UE și consider că Adrian este cel mai în măsură să ne povestească cu ce anume se mănâncă această meserie într-un colț de lume destul de ciudat dar destul de bogat în același timp. Așadar, în interviul din această seară Adrian ne vorbește despre meseria de camionagiu în Marea Britanie, sunt impresiile lui sincere după ceva vreme petrecută pe scaunul unui camion cu volan pe dreapta. Iată care sunt întrebările la care Adrian Cătălin a răspuns în interviu, țin să precizez că acest articol va conține doar întrebările, nu și răspunsurile.

Pentru răspunsuri, urmăriți clipul și, foarte important, abonați-vă la canalul de YouTube al lui Adrian, Truckerboy pentru că de obicei în clipurile postate de el veți vedea multă Anglie. Dacă vă bate gândul să căutați de muncă pe camion acolo, un asemenea canal vă poate influența destul de mult decizia, ca și interviul de astăzi.

Ce trebuie să știi despre meseria de camionagiu în Marea Britanie – Sfaturi și impresii de la Adrian Cătălin (Truckerboy)

ÎNTREBĂRI

 1. Domnule Adrian, în primul rând, mă bucur că ați acceptat acest interviu și vă mulțumesc. Marea Britanie reprezintă pentru mulți un vis dar și o provocare așa că întrebările ce urmează au legătură strict cu peisajul acesta al camionagiului într-o țară în care toate par pe dos, inclusiv circulația. Povestiți cum ați ajuns dvs. să îmbrățișați această meserie de șofer de camion și cum ați ajuns tocmai în Marea Britanie?
 2. Cum vi se pare Marea Britanie din punct de vedere al condusului? Cât de greu este să te adaptezi la acel volan pe invers? Cum este traficul din Anglia comparativ cu cel din România? Sunt mai mulți nebuni pe străzile din Marea Britanie decât pe străzile din România?
 3. Să discutăm un pic despre regulile de circulație. Diferă codul rutier din Marea Britanie de cel românesc? Aș vrea să mai știu cum sunt polițiștii din UK? Mai închid ochii sau sunt gata să taxeze intransigent orice greșeală în trafic? Care este cea mai mare amendă pe care ați luat-o în UK?
 4. Cum sunt salariile din Marea Britanie comparativ cu cele din Europa? Se câștigă mai bine în UK?
 5. Cât de importantă este cunoașterea limbii engleze pentru cineva care a lucrat pe camion pe țară sau poate pe comunitate și nu se descurcă foarte bine cu această disciplină?
 6. Vorbiți un pic despre programul de lucru al englezilor, la aceste firme de care aparțineți și dumneavoastră. Cum se lucrează pe camion în Marea Britanie din punct de vedere al programului?
 7. Cum decurge o zi din viața unui șofer de camion în Marea Britanie? Cum trebuie să fie un șofer din punct de vedere al mentalului astfel încât să reziste la un asemenea job? Pun această întrebare pentru că am văzut un clip de-al dvs. în care ați ajuns noaptea la descărcare iar în acea curte toate păreau să fie împotriva dvs, de la rampă, la spațiu de manevră și alte mașini parcate aiurea…
 8. Aș vrea să intrăm un pic în detaliile vieții pe camion în străinătate din punctul de vedere al lui Adrian Cătălin. Cum vi se pare străinătatea? Vă este ușor acolo, în Anglia, departe de familie? Sau aveți de gând să vă întoarceți în țară în viitorul apropiat?
 9. De ce v-ați făcut canalul de YouTube Truckerboy? Vă place să ajutați pe alții? Cum vă împăcați cu cei care vă contestă? Știu că există și foarte mulți hateri atât pe Facebook cât și pe YouTube.
 10. Vor fi oameni care vor citi acest interviu și vor vrea și ei să vină la muncă în Anglia, pe camion. Care sunt cele mai importante sfaturi pe care le puteți da celor care visează la un asemenea job? Ce trebuie să aștepte de la angajatori, de la autoritățile locale, etc?
 11. În încheiere, aș vrea să știu care este părerea dvs. generală despre această meserie de șofer de camion în Marea Britanie. Aveți de gând să o profesați în continuare acolo sau vă gândiți să încercați și în alte țări străine, țări în care străzile sunt ceva mai late și plouă mult mai puțin 😀

Acestea sunt întrebările la care Adrian aka Truckerboy a răspuns în interviul de mai sus. Totul durează cam o oră așa că dacă te bate gândul să încerci un job pe camion în UK, acest clip te va ajuta să faci un pic de lumină și vei înțelege în mare parte cam cum stă treaba pe acolo pentru că e un mediu puțin diferit față de comunitate.

Dacă aveți întrebări pentru Adrian le puteți adresa lui personal pe YouTube sau în cadrul acest articol și în măsura în care va avea timp, va răspunde la ele. Enjoy.

Articole Asemănătoare

La mulți ani Marius Ursu! Cele mai populare clipuri Am observat astăzi pe Facebook pe pagina lui Marius Ursu o ploaie de La Mulți Ani și am zis să facem un articol mai special cu această ocazie, prin care să trimitem și noi gândurile bune către el, să-i urăm și noi multă sănătate ș...
(Video) Cum se încarcă mașinile pe un trailer? Cum arată 11 BMW-uri noi nouțe încărcate pe un trailer? Minunat arată dar cum ajung ele acolo, care este procedura de „îmbarcare” și de cât timp este nevoie pentru a duce la bun sfârșit operațiunea de încărcare a acestora? Ei bine...
Trafic ONLINE – coada de la vama românească în timp real Poliția de Frontieră din România s-a gândit să facă o aplicație web, un site, în care este aproximat timpul de așteptare de la vămile noastre în timp real. Timpul de așteptare cuprins între 0 și 29 de minute este marcat cu culoare...
5 avantaje pe care le au șoferii profesioniști dacă folosesc aplicația... Aplicația Maponia a apărut recent în peisajul șoferiilor profesioniști și am spus deja două lucruri importante despre ea: că am fost impresionat și că aplicația are foarte mare potențial să se transforme în ceva extraordinar de ut...
Despre modul de lucru TUR-RETUR pe comunitate cu GrassuTatae3 Din moment ce pe YouTube apar din ce în ce mai mulți camionagii români, din moment ce meseria de șofer profesionist stârnește interese din ce în ce mai mari pentru tineri, continuăm seria interviurilor cu Valentin aka GrassuTatae3...

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.