Acasă Editorial Dezavantaje mașină diesel

Dezavantaje mașină diesel

2331
0
Dezavantaje mașină diesel

Se înmatriculează foarte multe autoturisme diesel în România pentru că după cum știm, oamenii își doresc automobile care să consume cât mai puțin. Din păcate, acest consum mic vine la pachet cu o serie de dezavantaje pe care puțini le iau în calcul înainte de achiziție. Vom discuta în cele ce urmează despre principalele dezavantaje ale autovehiculelor diesel, dezavantaje care vor pune multă lume pe gânduri.

Dezavantaje mașină diesel

  1. Motorina din România este de foarte proastă calitate. Nu se compară cu cea existentă la pompele din Germania, Austria sau Spania. Motorina de proastă calitate duce la înfundarea filtrelor, injectoarelor și pompelor de combustibil. De asemenea, e posibil ca nici consumul să nu fie unul prea bun din moment ce sunt astfel de probleme
  2. Turbina, injectoarele și pompa de injecție costă o avere. Atunci când ele se defectează (și au toate șansele să se strice din moment ce motorina e destul de proastă, oamenii merg subturat prin oraș, etc) practic nu ai nicio șansă să le cumperi noi din magazin, originale. Este vorba despre mii de euro.
  3. Mașinile diesel au zilele numărate în Europa. Marile orașe unde există deja probleme cu poluarea au interzis circulația autoturismelor diesel cu normă de poluare inferioară și au în vizor să stârpească complet acest tip de motor în viitorul apropiat.
  4. Iarna, șoferul de mașină diesel suferă mai mult. Apa se încălzește mai greu, deci în habitaclu o să apară căldura mult mai târziu. În plus, pornirile pot să fie destul de dificile atunci când afară e frig dacă motorina nu este de calitate, dacă bujiile incandescente nu funcționează în parametrii normali sau dacă bateria e pe ducă.
  5. Costul mare de achiziție al unui autoturism diesel este un dezavantaj. Multă lume se bucură că face economie de costuri cu consumul de combustibil pe termen lung, dar în realitate, dacă pui la socoteală diferența de preț față de varianta benzinară, constați că ce iei pe mere dai pe pere. Să nu mai aducem în discuție faptul că în România, motorina este cu cel puțin 10% mai scumpă față de benzină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.