Acasă Informații Utile TUTORIAL – cum să-ți cumperi o mașină second hand cu kilometri reali,...

TUTORIAL – cum să-ți cumperi o mașină second hand cu kilometri reali, din România

2064
1
kilometri reali

Mulți dintre voi veți spune că a cumpăra o mașină second hand din România, cu kilometri reali, este misiune imposibilă. Țara noastră a căpătat într-adevăr imaginea hoției fără de margini, în care fiecare individ păcălește în stânga și-n dreapta pe cine poate, pornind de la omul de rând și terminând cu politicienii. Păi ne mai mirăm că politicienii sunt hoți din moment ce ei s-au ridicat la putere din sânul unei societăți acaparate de hoție? Și vânzarea de mașini second hand cu kilometri dați înapoi este tot o hoție, pedepsită de legea penală în țări normale la cap precum Germania.

Ei bine, astăzi există o variantă prin care poți verifica kilometri unei mașini second hand scoasă la vânzare în România. Poți vedea dacă aceasta are sau nu kilometri reali. Cu ajutorul aplicației RAR  intitulată „Istoric Vehicul”. Pentru a te putea bucura de datele furnizate de aplicație, trebuie să fie îndeplinite niște condiții, după cum urmează:

  • mașina pe care o dorești trebuie să fi efectuat RAR-ul destul de recent ori să fi fost cumpărată nouă din România. În exemplul de mai jos avem un Peugeot 207 din 2011, cumpărat de nou din România. Din păcate aplicația nu merge pentru toate mașinile, ci doar pentru cele care au trecut măcar o dată pe la RAR în ultimii ani.
  • vânzătorul trebuie să ofere VIN-ul (seria de șasiu) pentru verificări. De cele mai multe ori, samsarii care se știu cu musca pe căciulă nu oferă această serie de șasiu, din contră, devin foarte agresivi și recalcitranți în dialog.
  • trebuie să deții un cont de e-mail valid (preferabil Gmail) pe care vei primi un cod de confirmare pentru această verificare. Apoi, vei primi raportul și la acea adresă. Ți se va afișa și pe ecran după introducerea codului de validare dar va veni și pe e-mail.

Această aplicație în acest moment este oarecum limitată ca și funcționalitate pentru că nu sunt foarte multe mașinile care au apucat să treacă în ultimii ani pe la ei. Pe măsură ce mașinile se vor înmatricula, pe măsură ce timpul va trece, ea va deveni din ce în ce mai utilă. De exemplu, cineva duce o mașină pentru CIV la RAR acum, în 2019, iar acolo i se notează numărul de kilometri: 100.000 să zicem. Peste 5 ani când omul o să încerce să o vândă, chiar dacă va da kilometri înapoi la 100.000 sau chiar mai puțin, vă dați seama că aplicația aceasta va fi aur curat. Doar nu e nimeni nebun să creadă că o mașină cu care s-a circulat 5 ani, are același număr de kilometri ca la înmatriculare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.