Acasă Colțul camionagiilor ISCTR – între normalitate și dușmanul de moarte al lui „Gigi Becali”

ISCTR – între normalitate și dușmanul de moarte al lui „Gigi Becali”

3947
4

Am văzut cu toții celebrul clip al celor de la Tir Magazin, în care un cetățean român, șofer de 30 de ani, a făcut ditamai scandalul în fața camerelor doar pentru că a fost amendat de ISCTR cu 300 de lei, din cauza faptului că nu a efectuat intrări manuale. Eu acum, nu știu ce este mai grav, faptul că tipul era șofer de 30 de ani și o ținea langa că tahograful lui nu are secțiune prin care se pot introduce date manuale, pe motiv că e model nou, că face circ și scandal doar pentru că a fost prins cu neregulă în loc să învețe ceva din această pățanie, sau că există foarte multe comentarii la acest clip prin care oameni înjură ISCTR-ul, cu toate că ei își făceau doar meseria. Nimic mai mult.

Din punctul meu de vedere, ISCTR-ul este o instituție bună. Atunci când vrea. Dacă nu ar fi ISCTR-ul, șoferii ar circula prin România în regim de 3 tone jumate, adică ar conduce câte 20 de ore/zi, în loc de maxim 9-10 ore. Această instituție a devenit un adevărat dușman al românului care s-a obișnuit să fure, să trișeze, să păcălească așa că nu e de mirare că lumea hulește ISCTR-ul. Așa este neamul ăsta al nostru, ne furăm singuri căciula și când suntem prinși, în loc să ne îndreptăm, ne supărăm că am fost prinși și căutăm noi metode de perfecționare a furtului.

Instituții care controlează timpii de conducere și repaus ai șoferilor profesioniști există peste tot în lumea civilizată, chiar și în SUA unde zeci de ani s-a mers fără tahograf. Aceste instituții sunt necesare și reprezintă normalitate. Ar fi și ciudat ca într-o țară de hoți, oamenii să iubească ISCTR-ul. Am mai spus eu mai demult, toată lumea blamează și arată cu degetul către politicieni, că sunt corupți și că fură, dar uităm că acești hoți tot din sânul poporului au ajuns pe funcții înalte. Nu s-au pogorât dintr-o altă societate ori dintr-un univers paralel. Politicienii nu sunt altceva decât oglinda poporului așa că dintr-un popor corect și cinstit, nu au cum să apară politicieni corupți și hoți. Și viceversa.

Voi ce părere aveți despre ISCTR? Este o instituție utilă sau ar trebui arsă din temelii?

4 COMENTARII

  1. In conditiile in care avem o economie de piata destul de precara,lipsa autostrazi,lipsa parcari pazite,lipsa parcari ADR,stau si m-a intreb,oare aveam nevoie de ISCTR???…Adevarat ca UE n-ea impus alinierea la legislatia Europeana dar trebuia specificat in legislatia din Romania ca v-a fi implementata si publicata in Monitorul Oficial incepand cu anul 2030 cand preconizam ca v-om avea cel putin 2000 de km.de autostrazi.Cati ani au Franta,Germania,Spania,Italia etc.de democratie si dezbateri legislative si sociale?Oare trebuie sa adoptam orbeste orice n-e impuneUE?…Si inca o intrebare…credeti ca o lege implementata in Franta si benefica pentru economia lor,are acelas efect in economia Romaniei?….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.