Home Colțul camionagiilor 1 oră de pauză luată aiurea pe zi = pagubă de 2200...

1 oră de pauză luată aiurea pe zi = pagubă de 2200 euro/an?

4179
0
pauză

Atunci când pui pauză în loc de ciocănele deși tu muncești, pierzi bani. Acesta este un articol adresat celor care lucrează în străinătate, unde plata este la oră. Să luăm drept exemplu, Germania, unde salariul net pe oră pentru un șofer este undeva la 9 euro.

Așadar, o oră de muncă în Germania = 9 euro. Să zicem că începi ziua de muncă și verificarea camionului o faci pe pauză, mergi să alimentezi și în loc de ciocănele pui tot pe pauză. Ajungi la descărcare și pui tot pe pauză jumătate de oră.

Deja, vedem că într-o zi de muncă, se pierde minim o oră pe pauză aiurea. Pauza nu este plătită fraților, de nicio lege, de niciun regulament. Dacă există firme care plătesc pauza, sunt excepții de la regulă. Să facem un calcul simplu, câți bani pierzi anual dacă neglijezi această oră zilnic, ori pur și simplu nu cunoști legislația în funcție de care se face plata.

1 oră = 9 euro

9 x 22 de zile lucrătoare = 198 euro/lună

198 x 11 luni = 2178 euro / an

Iată așadar, cum o oră de pauză luată aiurea, în fiecare zi, vă poate aduce o pagubă în buzunar de aproape 2200 euro. Repet, este un calcul făcut pentru cei care lucrează la firme prin străinătate, unde plata se face la oră.

Șoferii comunitari, ori cei care lucrează în România, ar trebui să înregistreze corect activitățile în tahograf din prisma faptului că nu vor avea câștig de cauză în instanță în cazul în care vor decide să-și dea în judecată angajatorul pentru plata orelor suplimentare. Pauza nu se plătește și dacă nu pui ciocănele atunci când trebuie, nu vei putea să dovedești că ai efectuat ore suplimentare, orele tale de conducere se vor încadra cu brio în cele 8 stipulate în contractul individual de muncă.

Previous article30 de întrebări pe care trebuie să le pui la angajare, dacă dorești un job serios de șofer profesionist
Next articleCum iti poti testa si repara masina folosind interfata de diagnoza VCDS VAG- COM?
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here