Acasă Colțul camionagiilor 1 oră de pauză luată aiurea pe zi = pagubă de minim...

1 oră de pauză luată aiurea pe zi = pagubă de minim 2000 euro/an?

4633
0
pauză

Atunci când pui pauză în loc de ciocănele deși tu muncești, pierzi bani. Acesta este un articol adresat celor care lucrează în străinătate, unde plata este la oră. Să luăm drept exemplu, Germania, unde salariul net pe oră pentru un șofer este undeva la 12 euro brut.

Așadar, o oră de muncă în Germania = 12.41 euro. Să zicem că începi ziua de muncă și verificarea camionului o faci pe pauză, mergi să alimentezi și în loc de ciocănele pui tot pe pauză. Ajungi la descărcare și pui tot pe pauză jumătate de oră.

Deja, vedem că într-o zi de muncă, se pierde minim o oră pe pauză aiurea. Pauza nu este plătită fraților, de nicio lege, de niciun regulament. Dacă există firme care plătesc pauza, sunt excepții de la regulă. Să facem un calcul simplu, câți bani pierzi anual dacă neglijezi această oră zilnic, ori pur și simplu nu cunoști legislația în funcție de care se face plata.

1 oră = 12.41 euro

12.41 x 22 de zile lucrătoare = 273.02 euro/lună

273.02 x 11 luni = 3003.22 euro / an

Iată așadar, cum o oră de pauză luată aiurea, în fiecare zi, vă poate aduce o pagubă în buzunar de minim 2000 euro net. Repet, este un calcul făcut pentru cei care lucrează la firme prin străinătate, unde plata se face la oră.

Șoferii comunitari, ori cei care lucrează în România, ar trebui să înregistreze corect activitățile în tahograf din prisma faptului că nu vor avea câștig de cauză în instanță în cazul în care vor decide să-și dea în judecată angajatorul pentru plata orelor suplimentare. Pauza nu se plătește și dacă nu pui ciocănele atunci când trebuie, nu vei putea să dovedești că ai efectuat ore suplimentare, orele tale de conducere se vor încadra cu brio în cele 8 stipulate în contractul individual de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.