Acasă Editorial Pietonii sunt de vină atunci când sunt călcați pe trecere, spun unii...

Pietonii sunt de vină atunci când sunt călcați pe trecere, spun unii „șoferi”

2764
0
trecere

Citeam aseară prin comentariile strânse pe Facebook la o postare a unei publicații online din Craiova. Era vorba despre o femeie de 70 de ani, călcată de mașină pe trecerea de pietoni. Băi fraților, vă spun sincer că mi s-a făcut fizic rău când am văzut ce fel de oameni cu permis de conducere au lăsat comentarii acolo.

Potrivit unor „șoferi”, pietonii sunt de vină domne dacă dă mașina peste ei pe trecere, că cică nu s-au asigurat. Cum să spui frate așa ceva? Adică da, din postura unui nesimțit care nu reduce viteza la 30 de km la oră în localitate sau 50 de km la oră în afara localității cum scrie în Codul Rutier (art.123), și s-a obișnuit să meargă pe drumul public ca pe tarlaua mă-sii de la țară, da, e perfect valabil. La ei la țară de unde au venit la oraș nu sunt treceri pentru pietoni, nu sunt nici măcar trotuare probabil.

Deci, să stabilim o treabă. Prima și prima responsabilitate vis a vis de trecerea de pietoni cade în seama șoferului. Acesta are obligația potrivit legii să reducă viteza în dreptul trecerii și să permită pietonilor să traverseze. Normal, dacă tu ești un șofer cu permisul luat pe șpagă, nu ai de unde să știi treaba asta.

Am fost și eu pieton la viața mea destul, nu m-am născut în mașină și am observat cu câtă nesimțire trec unii pe la trecerea de pietoni cu mașina, nici nu încetinesc, din contră, accelerează ca nu cumva să îndrăznești tu, ca pieton, să începi să traversezi. atâta nesimțire nu știu unde se mai poate vedea. Și păcat că traficul nu-i supravegheat de poliție, căci pentru aceste nesimțiri cred că peste 50% dintre șoferi ar rămâne și ei pietoni. Și cred că ar fi chiar indicat, să stea și ei ca milogii la trecere să vadă cum trec nesimțiții cu 60-70 la oră prin fața lor, fără să reducă viteza să-i lase să traverseze.

Așadar, dragi șoferi care ori ați luat permisul pe șpagă ori sunteți cei mai mari nesimțiți de pe planetă… Pietonii au dreptul prin lege să traverseze strada pe la trecere. Nu mai dați vina pe ei atunci când sunteți praf și pulbere și-i spulberați pe trecere. Singura vină atunci când există un pieton lovit pe trecere este exclusiv a șoferului. Încetați să mai credeți că pietonii ar putea avea o parte din vină doar pentru că au îndrăznit în micimea lor, să traverseze strada pe la trecere, regulamentar. Puneți mâna și recitiți LEGEA.

M-am săturat de idioți care vin cu fraze de genul „Domne că și pietonii sunt de vină că sar pe trecere…” Păi redu șoferule viteza la 30 la oră în localitate când vezi că urmează o trecere pentru pietoni și nu o să te mai surprindă cei care doresc să treabă strada regulamentar. Normal, dacă tu treci pe trecere cu 60-70 la oră, e o viteză mult prea mare ca să nu fii surprins de ce se petrece în jurul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.