Acasă (P) Merită investiția în boxe, subwoofere auto de calitate?

Merită investiția în boxe, subwoofere auto de calitate?

1007
0

Atunci când vine vorba despre investiția în autoturisme, mulți dintre noi NU ne grăbim să zicem pas. Nu mă refer la a cumpăra o mașină ca investiție, ci la a cumpăra anumite upgrade-uri pentru ea, de genul boxe și subwoofere auto de calitate. Pentru mulți dintre noi, mașina NU este doar un obiect care are ca scop tranziția din punctul A în punctul B, obiect care NU trebuie să fie cât mai rudimentar, cât mai ieftin de rulat și de întreținut.

Ei bine, în realitate cam orice deținător de autoturism mai investește una alta, în lucruri care nu țin neapărat de siguranță sau de eficiență. Muzica pentru noi este ceva foarte personal și foarte special și ne dorim să avem parte de melodiile preferate în drum spre serviciu sau în drum spre magazinul din care ne facem cumpărăturile de obicei.

Boxele, sistemul audio cu care vin echipate mașinile (mai ales dacă sunt second hand), sunt ori depășite, ori inexistente, ori de-o calitate care nici măcar drept slabă nu ar putea fi caracterizată. Nu este deloc ciudat că posesorii de autoturisme decid să investească în boxe și subwoofere auto de calitate. Decât să te chinui, mai bine să te bucuri. În plus, costurile pentru acest upgrade muzical nu sunt colosale, cu maxim 1500 de lei se poate rezolva foarte bine.

Ce probleme trebuie să rezolvi ca să poți monta pe mașină boxe și subwoofere de auto de calitate?

Primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul sunt boxele. Acestea trebuie să se potrivească din punct de vedere al dimensiunii cu locașurile speciale ale mașinii, în uși, în bord sau în partea din spate. Sunt mașini care au montate chiar și 10 boxe auto. Așadar, prima dată trebuie să faci calculul să vezi de câte boxe ai nevoie.

După ce ai stabilit câte boxe sunt necesare, trebuie să ai în vedere amplificatorul. Amplificatorul este instrumentul care va face posibilă existența unui sistem audio mult îmbunătățit. Din fericire, un amplificator auto, cu tot cu cabluri și filtre nu costă o avere. Există amplificatoare de maxim 3-4 sute de lei care-și vor face treaba cu brio.

Ai stabilit numărul de boxe, impedanța lor, amplificatorul auto, acum este necesar să trecem la obiectele grele, la subwoofere auto. Pentru un sunet de calitate, pentru un sistem audio auto de calitate, vei avea nevoie de un asemenea obiect. Partea proastă este că spre deosebire de boxe și amplificator, o să ocupe mult loc în portbagaj.

Partea bună este că tehnologia a avansat destul de mult și a permis comprimarea acestor subwoofere auto. Astăzi este posibil să reușim să cumpărăm asemenea accesorii de dimensiuni foarte reduse, dar care și-au păstrat în schimb forța. Dacă avem să zicem un 30-40 de centimetri pătrați de spațiu în portbagaj, putem monta un subwoofer micuț dar destul de puternic. Desigur, mai sunt cei care au mereu portbagaje pline de fel de fel de obiecte, ori cei care cară frecvent diverse materiale. Acum fiecare își folosește mașina în scopul achiziționării. Marea majoritate a posesorilor de autoturisme însă, au portbagajul liber. Se mai umple uneori cu cumpărături dar nu prea mult cât să fie încurcați de un subwoofer amplasat într-un colțișor, și eventual de o stație audio mai micuță.

De asemenea, după ce alcătuiești sistemul audio, dacă vrei să fii sigur că nu vor fi probleme de funcționare, ar fi bine să verifici un pic bateria autoturismului. Un asemenea sistem audio va consuma destul de multă energie. Desigur, dacă se va folosi cu motorul pornit când alternatorul preia consumul de curent, nu va fi nicio problemă, dar dacă bateria este slabă și se folosește sistemul audio cu motorul oprit, este posibil să nu mai pornească mașina.

Acestea sunt lucrurile de care trebuie să ții cont dacă cumva dorești să investești în boxe și subwoofere auto. Mare atenție la cum concepi sistemul audio, ar fi foarte indicat să apelezi pentru montaj la un service auto dacă tu personal nu te pricepi. Se lucrează cu curent electric și se pot arde componentele sistemului dacă sunt instalate greșit. În linii mari, nu este cine știe ce filosofie, este nevoie de atenție și cunoștințe de electrică auto de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.