Acasă Editorial Economia de tip „a 5-a roată la căruță” o să dispară din...

Economia de tip „a 5-a roată la căruță” o să dispară din cauza Coronavirus

2715
0
Coronavirus

Criza generată de Coronavirus la nivel mondial este una destul de aspră. Cu toate acestea, transporturile nu or să moară niciodată, nici dacă întreaga Europă devine o izoletă. O să crape în schimb asemenea unui coș baban stors de puroi, economia de tip „a 5-a roată la căruță”.

Economia de tip „a 5-a roată la căruță” include amalgamul babilonic apărut asemenea ciupercilor după ploaie compus din: case de expediții, firme de transport, companii care s-au dezvoltat doar prin bișnița comercială „iau mai ieftin, dau mai scump”. Foarte multă lume se întreabă de exemplu de ce transportatorii primesc un preț așa de mic pe kilometru din partea caselor de expediție.

Păi cum să nu primească bani puțini din moment ce ei sunt mai mulți decât necesari? Cum să nu primească atunci când casele de expediție sunt mai multe decât necesar și ca să supraviețuiască, sunt nevoite să lucreze cu acei clienți rău și slab platnici cu care casele de expediții serioase nu mai vor să lucreze? Este un cerc vicios produs de o aglomerare de piață fără precedent în industrie.

De ce prețul pe kilometru este mic? Pentru că o companie de bișniță cu 5 de depozite nu poate să facă prea mult profit. Nu are acces la o casă de expediții de top. Dar accesează o casă de expediții la mâna a 2-a care la fel, se mulțumește la rândul ei cu mai puțin. Casa de expediții la mâna a 2-a oferind un preț mult mai mic față de normal, nu are acces la companii de transport de top și este nevoită să apeleze la est europeni, pe care-i plătește evident ca la adunat de prune.

La rândul lor, companiile de transport care lucrează cu case de expediții de slabă factură nu au de unde să facă bani așa că au două variante: fie acceptă un profit modic, fie încearcă să-și rotunjească profiturile jumulind de la șoferi. Da, este vorba despre acele companii la care mereu sunt locuri disponibile pentru angajare, ale căror anunțuri de angajare fac imediat 10 ani pe Facebook.

Acesta este cercul vicios al economiei care poate fi caracterizată drept în plus sau „a 5-a roată la căruță”. Acest tip de economie o să dispară din cauza crizei generată de Coronavirus, restul economiei își va continua viața liniștită, bazându-se în continuare pe transporturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.