Acasă Editorial Așa arată sărăcia în România

Așa arată sărăcia în România

897
0
sărăcia

Imaginea de mai sus ilustrează România în toată splendoarea ei. Conform statisticilor DRPCIV, parcul auto al României cuprinde aproape 9 milioane de autoturisme. 9 milioane de autoturisme la poate nici 18 milioane de locuitori înseamnă că unul din doi cetățeni deține un autoturism. La noi în România problema cu achiziția de vehicule nu a fost niciodată de nerezolvat, întotdeauna românii au fost dispuși să scoată bani din buzunar pentru confort. Problema a fost întotdeauna cu întreținerea. 

La noi la români ne-a lipsit din totdeauna educația financiară și sincer să fiu nici nu cred că se va schimba prea curând această mentalitate. Nu scrie nicăieri în nici o carte în nici o lege, faptul că trebuie să avem mașină. Nu ne obligă nimeni să cumpărăm o mașină. În momentul în care te duci să te angajezi nu te întreabă nimeni dacă ai sau nu mașină. Omenirea a trăit fără mașini timp de mii de ani și s-a descurcat absolut fabulos. De ce în România trebuie să se cumpere mașini dacă nu sunt bani pentru întreținerea lor? De ce trebuie să ajungi în situația absolut ridicolă să intri între o stație GPL și să ceri o alimentare de 10 RON? De ce trebuie neapărat să umbli cu mașina? 

Nimeni nu poate răspunde la întrebările de mai sus pentru că e vorba de o mentalitate total greșită.  Persoana respectivă care alimentat cu 10 RON GPL, dacă am fi trăit între o țară normală, nu și-ar fi cumpărat niciodată un autoturism, ar fi folosit mijloacele alternative de transport. GPL-ul  este un combustibil adresat celor care doresc să reducă consumul de carburant, adresat celor care nu stau foarte bine cu finanțele. Dacă tu din start nu ai bani de benzină nu ar trebui să îți cumperi mașină, cu atât mai mult să nu ai bani nici măcar de GPL, care este de două ori mai ieftin decât benzină. 

 

Așa arată fraților sărăcia în România. Nu este de râs, este o imagine care pot trebui să ne pună mari semne de întrebare. De ce investim în mașini dacă nu ne permitem să circulăm cu ele? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.