Acasă Editorial Oare ce-ar păți în străinătate șoferii cazanelor responsabile pentru acest dezastru?

Oare ce-ar păți în străinătate șoferii cazanelor responsabile pentru acest dezastru?

723
0
șoferii

Buna întrebare dar probabil în străinătate, oamenii nu ajung să dețină astfel de cazane. Desigur,   sărăcie există peste tot în lume, dar în Occident există și mentalitate. Cei care nu își permit să întrețină  un autoturism, folosesc mijloacele de transport alternative: biciclete, scutere, trotinete electrice, autobuzele. În occident  oamenii au înțeles faptul că mașina nu trebuie cumpărată doar ca să te lauzi cu ea. Numai în România mai vezi astfel de mentalitate, care împinge oamenii de la spate să cumpere lucruri scumpe, lucruri pe care ulterior nu le mai pot întreține. 

Desigur, ne uităm la aceste imagini și ne dăm seama că nu toți cei care au mașini în neregulă sunt săraci. În cazul lor acționează mentalitatea de tip „ Lasă bă că merge și așa”. Din moment ce nimeni nu le face nimic, din moment ce nimeni nu-i amendează  pentru poluarea nenorocită pe care o lasă în urma lor, din moment ce în România  starea tehnică se face cum se face, parcările noastre așa vor arăta. Evident, imaginile din acest articol surprind și lipsa de implicare a primăriei, instituție publică ce ar fi trebuit să vină și să curețe acele străzi, să le facă lună.

Așadar ce se vede nu este altceva decât România adevărată, România în care nimănui nu îi pasă de nimic, România în care fiecare face ce vrea fără să fie tras la răspundere, România în care autoritățile statului dorm în bocanci, pentru că eu unul dacă aș fi lucrat la primărie și aș fi văzut astfel de străzi în administrarea mea, eu personal șș fi pus poliția și RAR-ul să supravegheze cu mare atenție autoturismele care folosesc de obicei aceste parcări.

Uneori mă întreb, și cei care fac astfel de bălți pe domeniul public, ce fel de oameni pot să fie, astfel încât să lase în urma lor ca la porci. Unii poate nu și-au dat seama că au o problemă la motor, dar sunt convins că marea majoritate știu faptul că le curge uleiul pe sub mașină, iar acești nesimțiți din punctul meu de vedere ar trebui amendați atât de tare încât cuantumul amenzii să depășească de cinci ori valoarea mașinii din care le curge uleiul. Amenda este singura care a reușit în Occident să potolească cetățenii, să-i civilizeze, să le introducă bunul simț în comportament și în mentalitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.