Acasă Editorial Vouă vi s-a întâmplat să găsiți bilețele pe mașina lovită în parcare? 

Vouă vi s-a întâmplat să găsiți bilețele pe mașina lovită în parcare? 

1315
0
mașina lovită în parcare

Aud foarte des în jurul meu fraze precum „ am găsit mașina lovită în parcare”. O ușă îndoită, o aripă turtită, un far spart, o oglindă ruptă, mici acroșaje. Problema este că în 99,9% din aceste cazuri,  cetățenii care produc pagube, pleacă efectiv de la locul accidentului fără să anunțe pe nimeni. Dacă am fi trăit într-o țară civilizată, cel care lovește din greșeală o mașină în parcare, face două lucruri: se duce și raportează acrosajul la Poliție (și în România există lege care spune că un accident trebuie anunțat în maxim 24 de ore la poliție dacă nu se poate rezolva prin înțelegere amiabilă), și lasă un bilețel în geamul mașini lovite, în care mărturisește incidentul și lasă un număr de telefon, prin intermediul căruia să fie contactat de către păgubit. 

Foarte rare biletele lăsat în geam în cazul acroșajelor în parcare, atât de rare încât ele au devenit un adevărat mit. Toți am auzit de ele dar nu le-am văzut niciodată. De ce în România oamenii lovesc mașinile altora apoi pleacă precum ultimii nesimțiți fără să anunțe pe nimeni? Pentru că li se permite. Pentru că nu prea există camere de supraveghere capabile să surprindă astfel de evenimente în parcările publice, iar păgubiții care se duc să reclame la Poliție astfel de incidente nu sunt ajutați.  Poliția efectiv le iau o declarație și cam atât. Știm cu toții faptul că poliția nu ia în serios pagubele minore, cica are lucruri mai importante de făcut sau ceva de genul. 

Luna trecută am trezit și eu cu oglinda zburată de pe mașină, și nici urmă de bilețel nici urmă de civilizație. M-am  uitat în jur să văd dacă cumva există vreo cameră de supraveghere instalată pe stâlpi, astfel încât să nu îmi pierd timpul degeaba la poliție. Ghinionul a făcut să nu găsesc nicio cameră de luat vederi, și am rămas efectiv cu paguba în brațe. Vă dați seama cât de responsabili sunt cei care fac asemenea lucruri? Dacă tu ca om nu ai curaj să recunoști și să rezolvi o problemă minoră,  o oglindă de 50 RON, ne mai mirăm că în cazul producerii de accidente rutiere grave, fug de la locul accidentului și chiar sunt dispuși să dea oricât numai să scape de responsabilitate?

Viața în România ar părea poate mai ușoară dacă nu am avea în jur atât de multe gunoaie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.