Acasă Colțul camionagiilor La mulți ani tuturor șoferilor români de pretutindeni

La mulți ani tuturor șoferilor români de pretutindeni

1189
0

1 decembrie a devenit în ultimii ani o sărbătoare tot mai puțin importantă, pe măsură ce tot mai mulți români au ales calea străinătății. Mulți dintre cei care au plecat, încă sunt supărați pe țara care din păcate, nu le-a oferit absolut nimic, în schimb, le-a cerut tot ce-au avut. Cu toate acestea, România nu poate dispărea complet din sufletul niciunui român, majoritatea celor care au plecat de nevoie din țară speră să revină cândva, când vremurile vor fi altele și situația mult mai favorabilă.

1 decembrie a devenit o sărbătoare care împarte. Împarte românii în două tabere: cei care încă mai simt ceva pentru țara lor și nu se feresc să afișeze acest lucru online, și cei care dacă ar putea, mâine ar renunța la cetățenie, ar înceta să mai vorbească limba română și ar încerca să-și scoată din minte țara în care s-au născut, au crescut și ulterior au muncit, ori și-au întemeiat o familie. Dar nu sunt de condamnat, pot fi înțeleși dacă încă mai suntem capabili să ne înțelegem între noi, ca oameni.

1 decembrie rămâne însă o sărbătoare care deși nu este atinsă de vreun sfânt bisericesc, face pe unii dintre noi să ne amintim de locurile natale, rurale, dominate de clopotul bisericii, de locurile în care am crescut, am copilărit, ne-am maturizat, ne-am căsătorit, am întemeiat o familie, și cred că nimeni nu poate să conteste faptul că oricât de grea a fost viața, există și amintiri frumoase trăite în România, pe care le retrăim acum, de 1 decembrie. La urma urmei, amintirile sune cele care ne definesc ca oameni.

1 decembrie 2021 ne găsește din nou împrăștiați prin toate colțurile lumii. Se spune că în acest moment, există undeva la 4 sau 5 milioane de români plecați peste hotare. Dintre aceștia, undeva la 10% sunt șoferi pe 3.5 tone sau 40 de tone. Să le transmitem tuturor un călduros la mulți ani și să sperăm că, la un moment dat, vor reveni înapoi în țară. Să sperăm că va veni și momentul în care salariile vor fi suficiente în România iar patronul român de firmă de transport va respecta pe cel care-i umple conturile.

La mulți ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.