Viața unui camionagiu este plină de provocări cu care nu multe persoane se întâlnesc la locul de muncă. Pana de cauciuc este una dintre acestea, astfel că un cric hidraulic trebuie bifat pe lista de cumpărături a oricărui șofer de camion aflat mereu în mișcare.
Pentru a preveni anumite probleme care pot să apară la drum lung, camionagii investesc în anumite echipamente și accesorii pe care șoferii ceilalți nu le folosesc neapărat. Orice șofer de tir cu experiență știe că o cursă poate fi încheiată la timp și fără probleme doar dacă este pregătit pentru orice provocare.
Citește în continuare cum te ajută un cric hidraulic și ce alte accesorii pot fi utile unui camionagiu.
- Cricul hidraulic
O pană de cauciuc nu poate fi prevenită întotdeauna, astfel că un șofer trebuie să fie mereu pregătit pentru o astfel de situație care se întâmplă frecvent pe șosele. De regulă, camionagii se descurcă singuri, fără să mai apeleze la alți colegi ori service-uri auto. Aliatul lor de bază în acest caz este cricul hidraulic care poate ridica greutăți foarte mari fără să se depună prea mult efort în acest sens.
Puterea de ridicare a unui cric hidraulic este cea mai importantă caracteristică de care trebuie să ții cont. Pentru mașinile mici, cricurile de câteva tone sunt suficiente, însă în cazul unui camion, mai ales dacă este și plin cu marfă, trebuie ales un produs corespunzător. Celor ce sunt în căutarea unui cric hidraulic de calitate și cu capacitate mare Efurtun.ro le pune la dispoziție: cric hidraulic 20 tone, cric hidraulic 32 tone și cric hidraulic 50 tone.
Cricul hidraulic este ușor de transportat, este eficient, rapid și durabil în timp, astfel că reprezintă o investiție bună pentru orice camionagiu. Mai mult de atât, cricul hidraulic este avantajos nu doar pentru economisirea timpului, ci și a bugetului. Apelarea ocazional la service-urile auto se poate dovedi chiar costisitoare pe termen lung.
- Chingi de ancorare
Alte accesorii utile în activitatea unui șofer de camion sunt chingile de ancorare. Acestea previn răsturnarea și deteriorarea bunurilor, menținându-le astfel în siguranță până la destinație. În alegerea acestor piese se va ține cont de tipul mărfurilor transportate, de condițiile de transport, dar și de alte criterii ce țin de asigurarea încărcăturii, respectând prevederile în vigoare.
Este recomandat ca după fiecare utilizare a chingilor de ancorare să fie verificată starea lor. Acestea trebuie protejate împotriva uzurii premature, astfel că șoferii pot lua anumite măsuri pentru a le prelungi durata de viață. Curăță frecvent clichetul și aplică lubrifiant pentru a împiedica formarea în timp a ruginei. Atunci când nu este folosită, chinga poate fi depozitată într-un loc ferit de umezeală și lumină puternică. De asemenea, dacă sunt ancorate obiecte taioase sau suprafețe abrazive, trebuie protejată chinga cu ajutorul unor manșoane.
- Furtun pentru aer comprimat
Pe lista de achiziții a unui camionagiu trebui să se regăsească și furtunul pentru aer comprimat ce se folosește pentru umflarea roților. Acesta trebuie să fie prevăzut cu un racord la un capăt și cu un compresor de aer la celălalt capăt.
Alege un model de calitate ca să te însoțească de acum încolo la multe drumuri. Produsul trebuie să fie ușor de depozitat, rezistent la îndoire, la UV și la abraziune, chimicale și uleiuri.
Altă soluție utilă unui camionagiu se poate dovedi și un tub spiralat pentru aer ori apă, confecționat din poliester.
Fă față cu brio tuturor provocărilor ce pot să apară la drum lung și dotează-ți camionul cu cric hidraulic, chingi de ancorare, furtun pentru aer comprimat și alte accesorii care își ușurează activitatea de zi cu zi.