Home Colțul camionagiilor 3 motive pentru eliminarea examenului pentru atestatele de transport marfă și persoane

3 motive pentru eliminarea examenului pentru atestatele de transport marfă și persoane

67598
0

Examenele pentru obținerea atestatelor de transport mărfuri și persoane, apoi ulterior o dată la 5 ani pentru prelungirea acestora, trebuie eliminate. Există multe motive pentru care această măsură ar fi una salutară în contextul actual al calificării în meseria de șofer profesionist, iar în cele ce urmează vom aduce în discuție cele mai importante 3 motive pentru a explica de ce această măsură este una mai mult decât necesară.  

3 motive pentru eliminarea examenului pentru atestatele de transport marfă și persoane

  1. În Occident, în lumea civilizată, oamenii au observat că nu rezolvă nimic cu ciomagul (examenul) și optează de ani buni pentru metoda cursurilor OBLIGATORII. E mai important să vină elevul la curs și să învețe ceva util măcar din auzite decât să promoveze un examen cu toceală mecanică pe care nu o înțelege și care nu-l va ajuta la locul de muncă ulterior.
  2. Încă există fraude. Recent a fost destructurată o echipă de sufleori de la Permise Brașov, într-o eră în care nimeni nu mai credea posibilă frauda la aceste examene pentru obținerea permiselor de conducere. Iată, românii sunt inventivi, iar pentru suma corectă cuprinsă între 2500 și 5000 de euro, au găsit o modalitate de fraudare.

Evident, această fraudare există și la atestatele de transport ARR, altfel nu am putea explica de ce grupurile de șoferi de pe Facebook sunt pline cu întrebări legate de perioadele de conducere și repaus venite din partea celor deja admiși la astfel de examene pentru atestatele profesionale de transport mărfuri sau persoane.

  1. Este împotriva oricărei logici elementare să fii nevoit să dai examen o dată la 5 ani pentru o meserie în care ai fost deja primit și acceptat cu acte în regulă. Vă puteți imagina ce haos ar fi în România dacă în fiecare meserie, oamenii deja calificați ar trebui o dată la 5 ani să reia toată examinarea. Menținerea acestui tip de examen ne duce cu gândul spre o singură direcție, și anume corupția. Dacă s-ar elimina, nu ar mai face nimeni bani asemenea celor de la Permise Brașov.
Previous articleȘoferii englezi RENUNȚĂ la meserie din cauza lipsei de respect
Next articleTOP Truckvlog USA
Impatimit al automobilismului, adept al condusului corect si al disciplinei in trafic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here