Home Colțul camionagiilor Cât câștigă un șofer profesionist în SUA?

Cât câștigă un șofer profesionist în SUA? [DOCUMENT – FLUTURAȘ DE SALARIU]

1533
1
șofer profesionist

Nivelul de salarizare dintre SUA și Europa este unul mult diferit atunci când vine vorba despre meseria de șofer profesionist. Se câștigă mult mai bine peste ocean iar în cele ce urmează vom prezenta un „fluturaș de salariu” al unui șofer profesionist din Statele Unite, imagine pusă la dispoziție de bunăvoie în cadrul unui clip postat pe YouTube.

Așadar, dacă veți face adunările din imaginea din articol, veți vedea că salariul pentru un șofer profesionist în Statele Unite se învârte în jurul sumei de 6500 – 7000 de dolari, plătiți în 4 rate, în 4 săptămâni. Așa se plătește salariul în Statele Unite, la final de săptămână. Având în vedere faptul că dolarul este cam egal cu euro ca valoare, trageți singuri concluzia.

ATENȚIE – în SUA există reținere la sursă pentru impozit și pentru sănătate, exact ca în România, deci salariul care intră pe card este salariul NET!

Da, se pare că în Statele Unite, șoferia încă se plătește la adevărata ei valoare. Salariul din imagine este pentru un tip de job cum avem și noi pe Comunitate, șoferii ajungând acasă cam o dată pe lună. De ce în Europa se plătește 2500 de euro pentru o lună de Comunitate în timp ce în SUA se plătește și 7000? Cine poate să ofere un răspuns la această întrebare?

Ar fi 7000 de euro pe lună, un salariu corect pentru un șofer profesionist în Europa, care timp de o lună, două, trei, stă plecat de acasă, stă departe de familie? Sincer, cam da.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here