Acasă Editorial CE SALARII ÎNCASEAZĂ CONDUCEREA ASF – INSTITUȚIA CARE NU REUȘEȘTE SĂ REGLEMENTEZE...

CE SALARII ÎNCASEAZĂ CONDUCEREA ASF – INSTITUȚIA CARE NU REUȘEȘTE SĂ REGLEMENTEZE SCUMPIRILE RCA

630
0
CONDUCEREA ASF

 

În ultimii ani asigurările RCA s-au scumpit într-un mod care nu s-a mai văzut nicăieri pe planetă. După falimentul City Insurance, restul asiguratorilor și-au făcut bisericuță și prețurile RCA s-au dublat în cel mai fericit caz, ori chiar s-au triplat. Cum a fost posibil un asemenea șantaj la adresa cetățenilor? Ei bine, să explicăm mai întâi cum funcționează ASF și cum sunt numiți membri din consiliul de administrație.

ASF nu este instituție finanțată de la bugetul statului. Nu este o instituție publică normală. Ei se autofinanțează prin taxele pe care le percep în principal în mediul asigurărilor. Membri consiliului de administrație însă sunt numiți de Parlament. Așadar, la conducerea acestei instituții ajung de obicei acoliți politici, oameni de partid, oameni care servesc evident alte interese decât cele ale cetățeanului.

TOP SALARII ASF

  1. Nicu Marc – Președinte ASF – 748324 RON anual = 12700 euro / lună
  2. Elena Doina Dascălu Prim Vicepreședinte ASF – 713489 RON anual = 12100 euro / lună
  3. Gabriel Grădinescu – Vicepreședinte ASF – 665260 RON anual = 11300 euro / lună
  4. Cristian Roșu – Vicepreședinte ASF – 658079 RON anual = 11200 euro / lună
  5. Ștefan Daniel Armeanu – Vicepreședinte ASF – 656775 RON anual = 11170 euro / lună
  6. Jozsef Birtalan – Membru Neexecutiv ASF – 368046 RON anual = 6200 euro / lună
  7. Ioan Gheorghe Țara – Membru Neexecutiv ASF – 364446 RON anual = 6200 euro / lună
  8. Aura Gabriela Socol – Membru Neexecutiv ASF – 364446 RON anual = 6200 euro / lună
  9. Ovidiu Răzvan Wlassopol – Membru Neexecutiv ASF – 368238 RON anual = 6260 euro / lună

Evident, când vedem asemenea SALRII în România, o țară în care există oameni ce trudesc din greu uneori pentru nici 400 de euro / lună, vine inevitabila întrebare: „Ce fac acești oameni ca să merite asemenea salarii?” mai ales în contextul în care românii au fost țepuiți și sunt jupuiți în continuare prin prețurile tot mai mari la asigurările RCA? Ce au făcut acești oameni când asigurările RCA s-au triplat de la o lună la alta, după falimentul City Insurance?

Ce fac efectiv acești oameni în fiecare zi a lor de muncă, astfel încât să merite mai mulți bani decât un astronaut, ori de cât cercetătorii care au trimis robotul Curiosity pe Marte? România devine din păcate un El Dorado pentru unii șmecherași aciuiți partidelor politice, în timp ce pentru oameni de rând, devine un calvar. Să nu uităm că anual, conform Institutului Național de Statistică, 65.000 de români părăsesc definitiv România, emigrează definitiv spre occident. Sunt evident oameni care muncesc de dimineața până noaptea și nu se aleg cu nimic, nicidecum oameni din lista de mai sus care ajung să câștige, mii, zeci de mii de euro nu doar făcând nimic, dar lucrând și împotriva poporului atunci când este cazul.

Piața asigurărilor RCA trebuie ținută sub control, întrucât discutăm despre un produs OBLIGATORIU, nu facultativ pentru o anumită categorie de persoane, și faptul că cei care ar trebui să facă acest lucru închid ochii atunci când asigurările se triplează de la o lună la alta nu face decât să ridice mari semne de întrebare legate de corectitudinea și bunele intenții ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.