Acasă Editorial SALARII COLOSALE ȘI AVERI MONSTRUOASE LA CONDUCEREA R.A.R.

SALARII COLOSALE ȘI AVERI MONSTRUOASE LA CONDUCEREA R.A.R.

1123
0

Suntem oarecum obișnuiți cu salariile exagerat de mari pe care la au bugetarii în România, însă ceea ce se petrece la conducerea RAR parcă le întrece pe toate. Discutăm de niște oameni care nu doar beneficiază de niște salarii colosale, însă conform declarațiilor de avere, dețin niște proprietăți la care muritorii de rând doar visează. Ultimii doi directori generali ai RAR sunt Tufă Radian Doru și mai nou, Alina Nita. Sau Niță, nu s-au folosit diacritice când s-a urcat declarația de avere pe site.

Cazul fabulos Tufă Radian Doru

Domnul Tufă primea un salariu de 271270 RON anual de la RAR + 11048 RON de la ARR. Dacă cineva poate să ne explice și nouă ce face un om pentru o instituție ca să merite un salariu de 22.000 RON pe lună, adică 4500 Euro pe lună, este liber să o facă. Da, în România unde salariul minim pe economie este puțin peste 300 euro, cineva este plătit din bani publici cu peste 4000 de euro pe lună.

În declarația de avere, acesta se laudă cu următoarele:

  • 10 terenuri agricole (aproape 18 hectare)
  • 1 teren forestier (0.5 hectare)
  • 6 terenuri intravilane (aproape 7000 mp)
  • 1 spațiu comercial de 180 mp
  • 1 casă de vacanță
  • 4 case de locuit, două dintre ele având suprafețe construite de aproape 500 mp fiecare

Soția dânsului, Tufă Noemi Claudia, încasează o PENSIE de la stat în valoare de 260436 RON anual, adică 4300 EURO pe lună. Ce a putut să muncească această respectabilă doamnă astfel încât să merite o peste de peste 4000 de euro pe lună, numai Dumnezeu știe. Jumătate dintre pensionarii din România, oameni care au muncit din greu, sunt nevoiți să se descurce cu pensii de 10 ori mai mici, de maxim 400 de euro.

Cazul fabulos Alina Niță

Doamna Niță se află la conducerea RAR din 28.02.2022 și are un salariu ceva mai mic decât dl. Tufă, respectiv 175737 RON anual, adică 14644 RON lunar, adică undeva la 3000 de Euro. Cu timpul suntem convinși de faptul că salariul domneai va depăși cu mult salariul nesimțit al dl. Tufă. Așa e la bugetari, salariile cu cât sunt mai nesimțite, cu atât cresc mai mult și mai rapid.

În declarația de avere, aceasta se laudă cu următoarele:

  • 1 teren agricol cu o suprafață de 19700 metri pătrați
  • 1 teren intravilan în Mogoșoaia de 400 metri pătrați
  • 1 casă la Mogoșoaia de 236 metri pătrați
  • 1 apartament în București de 125 metri pătrați

Ca orice bugetar din România, fără terenuri, case și apartamente prin declarațiile de avere nu se poate. Care este soluția? Cum reușesc unii să acumuleze de toate după câțiva ani de „buegtariat”? Se pare că munca la stat, oricât de hilar ar suna, este calea spre averi fulminante, spre împliniri la care cei din mediul privat doar visează.

Munca la stat pare să fie calea spre succes în România, cu toate că nicio instituție publică condusă de astfel de personaje, nu este performantă. Din punctul de vedere al oricărui om de bun simț, care muncește la privat, aceste salarii exagerate ale bugetarilor din instituțiile publice nu sunt altceva decât o formă de furt din banul public. Da, dacă ar exista performanță în instituțiile respective, nu ar putea nimeni să comenteze nimic, însă nu suntem nebuni, vedem și noi realitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.