Acasă Știri Auto ADIO autoturisme pe benzină sau motorină din 2035! Parlamentul European a decis!

ADIO autoturisme pe benzină sau motorină din 2035! Parlamentul European a decis!

347
0

Începând cu 2035, pe teritoriul Europeni, niciun producător de autoturisme nu va mai avea voie să scoată pe piață modele care folosesc motoare cu combustie internă (cu excepția derogărilor), fie că discutăm despre benzină sau diesel. Parlamentarii europeni au decis să meargă mai departe cu programul „PREGĂTIȚI PENTRU 55”, program ecologic menit să scadă considerabil în viitor emisiile de dioxid de carbon.

NUMĂRĂTOAREA VOTURILOR DIN PARLAMENTUL EUROPEAN

  • 340 de voturi pentru
  • 279 de voturi împotrivă
  • 21 abțineri

Astfel, începând cu 2035, nimeni nu va mai putea achiziționa autoturisme și autoutilitare ușoare care funcționează pe benzină sau motorină.

„Regulamentul încurajează producția de vehicule cu emisii scăzute sau zero. El cuprinde o revizuire ambițioasă a obiectivelor pentru 2030 și un obiectiv de emisii zero pentru 2035, care este esențial pentru a putea realiza neutralitatea climatică până în 2050. Obiectivele oferă claritate industriei auto și stimulează inovația și investițiile în cazul producătorilor de mașini. Consumatorii vor putea cumpăra și conduce mai ieftin mașinile cu emisii zero, iar o piață la mâna a doua va apărea mai rapid. Astfel, condusul sustenabil va deveni accesibil tuturor”, a declarat Jan Huitema, europarlamentar olandez din cadrul grupului Renew.

Există și excepții, producătorii de autoturisme care scot anual între 1000 și 10.000 de autoturisme, alături de producătorii de camionete care produc anual până în 22.000 de unități, vor beneficia de derogări de la această nouă măsură și își vor putea continua activitatea. Producătorii care scot anual pe piață sub 1000 de autoturisme de asemenea nu vor fi afectați de această măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.