Acasă Editorial 6 MOTIVE SA ITI INSTALEZI UN FILTRU DE APA PENTRU CHIUVETA

6 MOTIVE SA ITI INSTALEZI UN FILTRU DE APA PENTRU CHIUVETA

392
0

În ultimii 5 ani, tot mai multe familii au luat decizia de a monta acasă un filtru de apă pentru chiuvetă, întrucât au descoperit avantajele pe care această mică investiție le are pe termen lung. Vom vedea în cele ce urmează ce avantaje are un filtru apă chiuvetă iar la final veți putea trage singuri concluzia dacă merită sau nu investiția într-un asemenea aparat oarecum inovator pentru standardele din România.

6 MOTIVE SA ITI INSTALEZI UN FILTRU DE APA PENTRU CHIUVETA

  1. Scapi de microbii din apă – un filtru de apă pentru chiuvetă are ca misiune principală transformarea apei într-una mult mai calitativă. Foarte multe familii instalează aceste filtre la oraș întrucât nu au încrede în municipalitate, iar în casele unde există foraje, ele sunt oarecum obligatorii. Siguranța unei ape de calitate este grija numărul 1 mai ales în cadrul familiilor cu copii.
  2. Scapi de gustul de clor – cred că Bucureștiul ar fi exemplul perfect în acest caz, unde apa care vine la robinet atunci când nu este cu rugină, este cu clor, și are un gust aproape insuportabil. Desigur, de sete se poate bea, este bună și la spălat, și la mâncare, însă clorul se poate elimina cu ajutorul unui filtru. Dezinfectarea apei este făcută defectuos de municipalitate dar nu într-un mod care poate afecta în mod negativ sănătatea cetățenilor, apa și cu gust de clor este din păcate considerată „în parametrii”.
  3. Scapi de impurități – nu de puține ori am întins paharul la robinet să luăm apă și am observat faptul că nu are o culoare tocmai în regulă, ori în pahar se află anumite impurități care sunt prea mici pentru a fi reținute de sita atașată în capul pipei de la baterie. Exact pentru așa ceva este un filtru apa chiuvetă. Cu toate că apa trece testul de laborator de la stația de epurare, nu este tocmai indicat să bem așa ceva.
  4. Scapi de căratul apei pe scări – a devenit un obicei și în România cumpăratul apei de la magazin, apă care are un gust mult mai bun decât apa de la robinet ori cea adusă prin foraje. Din păcate, e cam chin să urci zilnic, ori aproape zilnic apă pe scări, în cantități destul de mari. Baxurile au de obicei minim 12 litri, 6 sticle a câte 2 litri fiecare, asta înseamnă 12 kilograme de urcat pe scări. Mai bine instalezi un filtru.
  5. Nu te încurcă cu nimic – multă lume stă departe de aceste filtre pentru că au impresia că ocupă foarte mult spațiu, ori că nu vor avea loc să le instaleze în bucătăriile și așa înghesuite ale apartamentelor și garsonierelor. Dimensiunile filtrelor sunt departe de cele închipuite de unii, intră perfect sub chiuvetă de unde își fac treaba în liniște, fără să deranjeze pe nimeni, cartușele fiind simplu de înlocuit în timp.
  6. Nu strică aspectul bucătăriei – încă un motiv pentru care până acum lumea a cam stat departe de aceste filtre. Odată ce și-au aranjat bucătăria, odată ce au pus-o la punct nu prea doresc să se mai încurce cu modificări. Din fericire un filtru apă chiuvetă are o baterie superbă, care nu va strica nimic.

Acestea sunt cele mai importante motive pentru care ar trebui să instalați acasă un filtru apă chiuvetă. Cel mai important pentru noi este sănătatea și chiar dacă municipalitatea garantează calitatea și siguranța apei, în ziua de azi nu putem avea încredere în simple vorbe, este imperios necesar să ne protejăm singuri cât de mult putem iar o apă de calitate este recomandată la orice oră.

Rămâne la aprecierea fiecăruia dacă merită această investiție, sunt bani pe care îi recuperezi 100% în câteva luni dacă ești genul de persoană care obișnuiește să cumpere apă de la magazin. În cazul celor care obișnuiau să folosească apa de la robinet, este pur și simplu o investiție în siguranță, în sănătate, care pe termen lung cu siguranță o să devină una de bun augur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.