Acasă Colțul camionagiilor PENURIE de firme de transport care vor să plătească șoferii la adevărata...

PENURIE de firme de transport care vor să plătească șoferii la adevărata lor valoare

1414
0

Penurie mare pe piața transporturilor din România, cele circa 200.000 de firme de transport marfă din România bocesc de sar bibliorafturile din dulapurile de la contabilitate din cauza lipsa forței de muncă.

Da oameni bun, este un pamflet oarecum, legat de știrile care tot circulă zilele acestea pe la televizor și mediul online, conform cărora există penurie de nu știu câte milioane de șoferi la nivel mondial, nu știu câte zeci de mii de șoferi la nivel național și așa mai departe.

Nu există fraților lipsă de forță de muncă calificată, există doar niște firme de transport care în perioada 2015-2020 s-au dezvoltat galopant plătind salarii foarte mici șoferilor și care ar vrea să se dezvolte în continuare, însă ce să vezi, șoferii nu mai sunt atrași de ofertele de muncă de top comunitate, pentru care se oferă 2800-3000 de euro pe lună.

De ce nu mai sunt atrași șoferii de aceste salarii? Foarte simplu, s-a cam dublat tot ce ține de nivel de trai comparativ cu perioada dinaintea pandemiei, în timp ce salariile sunt fix cele de atunci, când un salariu mediu ajungea pe la 2700 euro / lună.

Efectiv meseria de șofer profesionist nu mai este rentabilă în aceste condiții, oamenii preferă să se îndrepte spre alte joburi poate mai slab plătite dar care nu implică sacrificiile pe care le implică comunitatea. În ziua de azi nu mai rentează să faci comunitate pe 3000 de euro pe lună. Când transportatorii vor înțelege acest lucru, poate vor scoate banii din buzunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.