Acasă Colțul camionagiilor Fără examene pentru atestatele profesionale! De ce nu se dorește schimbarea legislației?

Fără examene pentru atestatele profesionale! De ce nu se dorește schimbarea legislației?

262
0

România este o țară fost comunistă în care examenele erau sufletul stagiului de învățătură. Ei bine, au trecut mai bine de 30 de ani de la Revoluție și în unele domenii încă simțim influențele comunismului, spre exemplu în sfera atestatelor profesionale de transport marfă și persoane.

În țările Occidentale, în Franța, Germania, UK, atestatele profesionale nu se bazează pe toceală + examen ca în România. Se fac niște cursuri, module, cu prezență obligatorie, în care șoferii învață mai mult întrebând ce nu cunosc decât învață șoferii români biciuiți prin examen bazate pe o toceală pe care oricum o uită la nici o lună după ce au devenit șoferi cu acte în regulă.

De ce nu se dorește schimbarea legislației?

Motive sunt multe. Cel mai important motiv este corupția. De ce ai renunța la o țâță de muls atât timp cât încă picură din ea? Deși oficial nu iese nimeni să vorbească, în multe centre se dau șpăgi pentru a primi ajutor la examenul teoretic, ori la cel practic dacă discutăm despre CPI.

Nu este greu de intuit că este vorba despre corupție, altfel nu ai vedea grupuri de șoferi pline cu anunțuri și întrebări legate de timpii de conducere și repaus. Și să fim serioși, în România se cumpără permise de conducere cu totul, un document mult mai important decât un simplu atestat, e logic că pentru documente inferioare ca importanță există caracatițe peste tot.

Alt motiv ar putea fi salariile bugetarilor care se strâng prin comisiile de examinare. Mulți bugetari, multe comisii, mulți bani de la buget pentru niște oameni care efectiv nu se mai satură de jumulit. Păi credeți voi vreodată că oamenii ăștia de prin comisii vor renunța la acești bani extra pe care-i primesc ca să ce? Ca să fie România o țară normală ca toate țările din UE? Haideți să fim serioși. România trebuie să fie în continuare o țară ex comunistă, în care șpăgile, corupția și salariile nemeritate trebuie să curgă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.