Acasă Colțul camionagiilor Cât costă atestatele ADR pentru colete și cisternă

Cât costă atestatele ADR pentru colete și cisternă

562
0

Mulți aspiranți la o carieră de șofer profesionist se întreabă dacă atestatele ADR sunt necesare sau nu pentru a lucra pe camion. Acest lucru se datorează faptului că, deși atestatul de transport marfă este o condiție obligatorie pentru angajatori, atestatul ADR este adesea menționat ca fiind opțional sau ca un avantaj la angajare.

În acest articol, vom explica ce înseamnă atestatele ADR și când ar fi bine să le obțineți împreună cu cel de transport marfă.

Examenul pentru ADR colete conține 30 de întrebări (21 minim pentru promovare) iar cel pentru cisterne 20 de întrebări (minim 14 răspunsuri corecte pentru a promova)

Ce acte trebuie să depuneți la ARR pentru eliberarea celor două atestate?

După ce ați promovat cele două examene, vă prezentați la ARR cu următoarele documente:

  • Cerere de eliberare pentru atestat ADR de tip card
  • Actul de identitate + copie
  • Permisul de conducere valabil + copie
  • Fotografii 25 x 32
  • Chitanța de 64 de lei pentru achitarea taxei de eliberare x 2

După ce ați depus aceste acte, veți primi ADR-ul într-un termen de 30 de zile de la depunere. Trebuie să mergeți la ARR să semnați pentru primire.

Cât costă atestatele ADR colete și cisternă

Prețurile pentru cele două atestate variază de la o școală la alta, în funcție de regiunea țării dar nu foarte mult. Pentru ADR colete prețurile variază între 300-350 RON, în timp ce pentru ADR cisternă prețurile variază între 250 și 300 RON. Majoritatea școlilor de șoferi oferă pachete atractive pentru ambele atestate care variază între 350 și 400 RON.

Sunt recomandate atestatele ADR?

Ei bine, aici este o discuție cu dus și întors. Este bine să le aveți pentru că nu costă mult, dar ar fi indicat să le obțineți dacă veți lucra la o firmă din străinătate, întrucât firmele românești nu prea adaugă nimic la salariu dacă aveți aceste atestate profesionale care nu sunt obligatorii la angajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.