Acasă Colțul camionagiilor 3 motive să nu investești în permisul de conducere pentru camion și...

3 motive să nu investești în permisul de conducere pentru camion și în atestatele profesionale

919
0

Să devii șofer profesionist în ziua de azi este destul de costisitor, iar procesul este unul destul de îndelungat. Nu e ca și cum ai merge azi la un examen, pe care dacă-l promovezi, de mâine ești șofer profesionist. Este vorba despre 2 examene teoretice, 2 examene practice pentru permisul de conducere, un examen teoretic și altul practic pentru atestatul CPI, hârtii peste hârtii pentru eliberarea tuturor acestor documente plus cardul pentru tahograful digital. O bătaie de cap imensă.

Ei bine, mulți își doresc să își ia permisul de conducere și toate cele și să se ducă să facă niște bani, ceea ce nu este nimic greșit, însă trebuie să spunem că nu toți sunt compatibili cu această meserie. Este o meserie foarte dură care are nevoie de niște oameni cu niște calități mai speciale.

3 motive să nu investești în permisul de conducere pentru camion și în atestatele profesionale

  1. Nu îți place să te trezești la prima oră. De multe ori sunt situații în care trebuie să te trezești și la 3 dimineața pentru a pleca în cursă. Dacă știi că ești genul de persoană care nu suportă astfel de ore matinale, mai bine nu investești în toată această nebunie pentru că nu o să reziști prea mult.
  2. Nu știi să ai grijă de tine. Aici mă refer să te organizezi cu mâncarea, cu spălatul hainelor, cu igiena personală atunci când ești în deplasare. Din păcate majoritatea celor care își iau permisul de conducere se duc pe comunitate unde trebuie să dea piept cu un stil de viață solitar și plin de dificultăți.
  3. Nu îți place să ai șefi. Dacă nu-ți place să ai șefi, clar nu ești compatibil cu această meserie, sau nu neapărat să-ți placă, ci mai degrabă nu poți să-i suporți. O să ai patronul firmei care va fi șef, managerul de transport dacă este firmă mare, o să fie și dispecerii care-ți vor spune mereu ce să faci…

Ideea este să nu investiți bani și o grămadă de timp aiurea, să nu ajungeți după câteva luni la concluzia că această meserie nu este pentru voi, că nu vă place și că vreți să renunțați. Dacă doriți o schimbare de carieră cred că se pot găsi meserii poate nu la fel de bănoase precum cea de șofer pe comunitate, dar cu siguranță sunt soluții mai ieftin de abordat și care sunt mai compatibile cu caracterele fiecăruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.