Acasă Colțul camionagiilor Detaliul care te ajută să-ți dai seama dacă firma la care urmează...

Detaliul care te ajută să-ți dai seama dacă firma la care urmează să te angajezi șofer profesionist, este una serioasă

523
0
camioane NOI

A devenit super dificil în ziua de azi, să-ți găsești un loc de muncă bun la o firmă de transport românească. Ce înseamnă un loc de muncă bun? Ei bine, discutăm despre acel job la care te duci de plăcere, la care ești respectat ca om înainte să fii respectat ca angajat, la care primești un salariu decent și în care nu încearcă nimeni lună de lună să te ciupească de bani, ba pentru consumul de motorină, ba pentru întârzieri, ba pentru mici acroșaje în trafic.

Știu, pare misiune imposibilă să mai găsești astăzi o firmă care să respecte șoferul profesionist, însă nu este imposibil. Există un mic detaliu care poate fi salutar în acest scop, un mic detaliu care te poate face să-ți dai seama foarte ușor dacă firma la care urmează să te angajezi este una serioasă, sau nu. Acest detaliu se numește C.I.M. – sau în sensul larg Contractul Individual de Muncă. Cum te poate ajuta un simplu contract să-ți dai seama de seriozitatea firmei?

Ei bine, sunt mai multe aspecte de discutat aici. În primul rând, atunci când te duci la angajare, trebuie să iei contractul individual de muncă la puricat și să te asigură că toate cele promise la telefon sau în cadrul interviului de angajare, sunt trecute acolo. Nu trebuie niciodată să semnezi ca primarul și să ai încredere în firme. Dacă observi că cei de la birouri se eschivează să-ți dea contractul la citi, roagă-i să ți-l dea pentru câteva ore, și revii cu el semnat.

Este mai mult decât evident faptul că o firmă țepară, care vrea să păcălească șoferul profesionist, să-l facă să semneze pe niște promisiuni care nu se mai regăsesc în contractul de muncă, nu te va lăsa niciodată să studiezi acel document, nu mai zic să pleci cu el undeva timp de câteva ore. Acest document te poate ajuta foarte simplu să-ți dai seama cu cine ai de a face. O firmă care e corectă, care nu are nimic de ascuns, nu o să se împotrivească niciodată să studiezi ceea ce semnezi la angajare, din contră, te va îndemna să citești foarte atent ceea ce semnezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.