Acasă Colțul camionagiilor Sunt necesare cunoașterea limbilor de circulație internațională pentru a lucra pe camion?

Sunt necesare cunoașterea limbilor de circulație internațională pentru a lucra pe camion?

335
0

O întrebare destul de des întâlnită pe grupurile de șoferi profesioniști de pe Facebook, ori prin secțiunea pentru comentarii de pe YouTube, a canalelor de șoferi cu foarte multă experiență. Este o întrebare adresată de două categorii de persoane: șoferii profesioniști începători care doresc să activeze în transporturile internaționale, și cei care se gândesc să devină șoferi profesioniști pe viitor.

Adevărul este că în societate se tot propovăduiește ideea conform căreia, în ziua de azi nu ai nevoie să cunoști vreo limbă străină pentru a lucra pe camion în străinătate, întrucât sunt multe firme care au dispeceri români. Astfel, te poți duce lejer pe comunitate, căci au alții grijă să discute peste tot unde este nevoie, în locul tău, în orice limbă este necesară: engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană, etc… Dar oare așa să fie?

Ei bine, în realitate, un șofer profesionist care activează pe comunitate, trebuie să știe câte un pic din toate, câte un pic de engleză, câte un pic de franceză, câte un pic de italiană, câte un pic din limba fiecărei țări pe unde are încărcare sau descărcare. De ce trebuie să știe? Ca să-i fie lui mai ușor atunci când ajunge la destinație. Meseria de șofer profesionist este mult mai frumoasă atunci când reușești să te înțelegi cu toată lumea din vorbă.

În plus, poate mulți dintre voi sunteți deja șoferi profesioniști și ați activați, sau activați chiar acum în traficul internațional. Ați observat faptul că atunci când ciupești un pic din limba țării în care te afli, oamenii nu mai sunt rasiști, oamenii nu se mai uită ciudat la tine, oamenii nu se mai poartă urât cu tine doar pentru că ești străin. Desigur, nu trebuie să devii acum doctor docent în filologie și să cunoști la perfecție 11 limbi de circulație internațională precum Papa de la Roma, dar ar fi indicat să cunoști măcar engleza cât de cât dacă dorești să lucrezi pe comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.