Acasă Colțul camionagiilor Procedura de reînnoire a cardului tahograf pentru șoferi profesioniști în 2024

Procedura de reînnoire a cardului tahograf pentru șoferi profesioniști în 2024

863
0

Reînnoirea cardului tahograf reprezintă o procedură standard prin care șoferii profesioniști trebuie să treacă periodic. În România, procedura este un pic anevoioasă și destul de birocratizată, ca orice altă interacțiune cu instituțiile statului. În cazul de față, instituția cu care se va interacționa este A.R.R. (Autoritatea Rutieră Română).

Procedura de reînnoire a cardului tahograf pentru șoferi profesioniști în 2024

  • Depunerea documentelor la ARR

Documentele necesare pentru reînnoirea cartelei tahograf: cerere pe care o găsim la sediul ARR, copie după actul de identitate, copie după permisul de conducere categoriile C, C1, D, D1, o fotografie 25 x 32mm, alături de chitanța prin care se dovedește plata taxei pentru eliberarea cardului (249 RON). Dacă șoferul depune actele la ARR cu 15 zile înainte de expirarea cartelei, acesta nu va mai plăti taxa pentru eliberarea unei noi cartele tahograf.

  • Ridicarea cartelei tahograf

Noua cartelă pentru tahograful digital va fi gata în 5 zile lucrătoare. Șoferul profesionist trebuie să se deplaseze din nou la sediul ARR la care a depus documentele pentru a o ridica personal. În momentul ridicării noii cartele, acesta trebuie să predea vechea cartelă pentru a scăpa de plata taxei pentru o nouă cartelă tahograf. Valabilitatea noii cartele: 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.