Acasă Colțul camionagiilor 4 motive să devii șofer profesionist în 2024

4 motive să devii șofer profesionist în 2024

1822
0

2024 se anunță un an destul de dificil din punct de vedere financiar iar mulți dintre noi începem să ne gândim în ce direcție să pornim astfel încât să reușim să facem față cheltuielilor tot mai mari din România.

Trăim din păcate într-o țară în care își vor permite să rămână pe viitor doar bugetarii și evazioniștii, oamenii muncitori nu vor avea altă soluție de a scăpa de sărăcie decât emigratul definitiv.

Ei bine, există însă încă o variantă, și anume meseria de șofer profesionist, exercitată evident dincolo de granițele României, pe comunitate, tur retur sau direct cu contract străin. Iată câteva motive destul de serioase pentru a te reprofila în 2024 spre meseria de șofer profesionist.

4 motive să devii șofer profesionist în 2024

  1. Ai șansa de a dezvolta o carieră serioasă de la 18 ani. Din luna februarie a anului trecut, vârsta minimă pentru a putea beneficia de permis de conducere categoriile C, CE a scăzut de la 21 la 18 ani. Astfel, tinerii care nu au de gând sau nu au posibilitatea să facă o facultate, se pot orienta către o meserie destul de bănoasă și de viitor. Așadar, dacă știi că nu au de gând să-ți continui studiile la terminarea liceului, ai această variantă.
  2. Costurile de școlarizare nu sunt foarte mari comparativ cu Occidentul. Astăzi, cu maxim 4000 – 5000 de lei poți să obții și permisul de conducere categoriile C, CE și atestatele profesionale, inclusiv cardul pentru tahograf. Sunt niște prețuri mult mai mici față de occident, dar și nivelul de pregătire este unul net inferior străinătății. Practic, se aplică vechea zicală românească „Cât dai, atâta face!”. Meseria se fură ulterior.
  3. Capeți acces la o salarizare imposibil de egalat fără studii superioare. Nu cred că mai există în România o meserie care să nu necesite studii superioare și în cadrul angajatul să beneficieze de un venit salarial care să depășească 3000 de euro net, bani în mână. Există astăzi firme de transport care plătesc chiar și 3300 – 3500 euro / lună șoferilor profesioniști care fac comunitate, o sumă care corespunde într-un fel cu duritatea serviciului.
  4. Ai șansa de a emigra definitiv din România foarte simplu. Este plin internetul de anunțuri cu companii străine de prin Germania, Olanda, Suedia, care angajează șoferi profesioniști și le oferă și cazare, uneori gratuit uneori contracost, în funcție de ofertă. Este una dintre cele mai simple modalități de a părăsi definitiv țara dacă asta este ceea ce-ți dorești cu adevărat. Ai cazarea asigurată iar firma te va ajuta și cu întocmirea actelor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.