Acasă Editorial Păcăleala Tazz și Glovo – Sau cum fac „băieții deștepți” transport GRATIS...

Păcăleala Tazz și Glovo – Sau cum fac „băieții deștepți” transport GRATIS cu mașinile altora

307
0

S-a umplut internetul în ultima vreme de anunțuri de genul „Angajăm curieri Glovo, Tazz, Bold Food, etc.” și m-am gândit să dau câteva telefoane, să mă interesez și eu despre ce țeapă e vorba căci în România nu mai există demult oferte oneste de angajare pe nicăieri. Când am văzut că în anunțuri scrie că poți câștiga chiar și 9000 de lei / lună, am zis e clar, hai să vedem despre ce este vorba. După câteva telefoane, am ajuns la concluzia că Tazz și Glovo sunt o altă japcă doar.

De ce Tazz și Glovo sunt o altă japcă românească

  1. Tu nu te angajezi la Tazz sau Glovo, tu te angajezi la niște „băieți deștepți”, cu firme românești, care cică se numesc proprietari de flote. Lor trebuie să le plătești lunar undeva la 10% din banii pe care-i faci, doar pentru că te angajează. Deci cu alte cuvinte, tu dai bani ca să ai dreptul să muncești…
  2. Firmele din spatele „proprietarilor de flote” sunt foarte dubioase, multe dintre ele nu vor colaborare cu SRL sau PFA, vor doar angajare cu contracte de muncă. Oare de ce? Păi ca să nu plătească contribuțiile angajaților mai departe și să mai tragă pe dreapta 43% dintr-un salariu minim pe economie, pe lângă zeciuiala de rigoare.
  3. Se indică un câștig de 20-25-30 de lei pe oră cu tot cu ciubucuri. Păi 20 de lei pe oră nu este altceva decât salariul minim pe economie. De unde apar sumele acelea ridicole de 9000 de lei care se tot vehiculează prin anunțurile de angajare? Păi din orele pe care le stai să faci livrări. Așadar nu este deloc un job bine plătit, este o exploatare.
  4. Nimeni nu vorbește despre cheltuieli. Dacă ești angajat cu contract de muncă, din banii pe care-i faci lunar trebuie să-ți plătești contribuțiile, dacă folosești mașina personală trebuie să-ți plătești combustibilul, reparațiile, cauciucurile, asigurarea RCA și așa mai departe. Tazz și Glovo nu decontează decât 3% din totalul bonurilor de combustibil (adică nimic) și 30% la manopera din service (iar nimic).

Concluzia

Dacă-ți folosești mașina personală, nu faci altceva decât să ți-o distrugi pentru un loc de muncă plătit cu salariul minim pe economie. Ei nu-ți dau bani de benzină, nu îți repară mașina, nu-ți plătesc chirie la mașina respectivă, doar te păcălesc cu cifrele acelea enorme de 9000 de lei / lună, bani pe care într-adevăr, poți să-i faci, însă dacă scazi din ei ORELE pe care le stai la muncă, cheltuielile cu mașina, ajungi la concluzia că ești exploatat ca fraierul pe mai nimic. Băieții deștepți fac o grămadă de bani pe cârca ta (10%) și-ți folosesc mașina degeaba în interesul lor direct. Așadar, cel puțin în România, Glovo și Tazz nu sunt altceva decât o altă japcă specifică meleagurilor mioritice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.