Acasă Informații Utile ATESTATUL PENTRU TAXI 2024 – COSTURI ȘI PROCEDURI PENTRU ELIBERARE ȘI REÎNNOIRE

ATESTATUL PENTRU TAXI 2024 – COSTURI ȘI PROCEDURI PENTRU ELIBERARE ȘI REÎNNOIRE

134
0
atestatul pentru taxi

În momentul în care dorești să te angajezi pe Taxi în România, ai nevoie de un atestat de taximetrist. Acest atestat este eliberat de ARR în baza unui examen. Evident, trebuie să te înscrii la un curs de specialitate în cadrul unei școli de șoferi care este agreată ARR pentru a găzdui astfel de cursuri, sau îl mai poți lua și prin intermediul centrelor de pregătire profesională de genul FATII sau IFPTR. Examenul se susține o dată pe lună, ca pentru orice alt atestat profesional, conform programatorului ARR. În cele mai multe cazuri ziua de examinare este într-o sâmbătă.

Condiții pentru înscrierea la cursurile pentru atestatul Taxi

  • Vârsta minimă a candidatului trebuie să fie 21 de ani
  • Să dețină permis de conducere categoria B de minim 2 ani
  • Cazier judiciar curat, fără condamnări pentru infracțiuni la siguranța circulației
  • Cazier auto curat, fără permis suspendat pentru alcool/droguri, sau pentru accidente de circulație soldat cu victime din vina sa, în ultimul an
  • Fișă medicală pentru siguranța circulației și aviz psihologic

Costuri pentru a obține atestatul pentru Taxi în 2024

Cursul în sine costă undeva la 300 de lei, în funcție de centrul de pregătire în care vă înscrieți. Mai trebuie plătită taxa de examinare ARR în valoare de 67 de lei și taxa de eliberare a atestatului de taxi în valoare de 64 de lei. Se mai adaugă și costul fișei medicale și a examenului psihologic în valoare de 350 de lei (este o fișă medicală specială, de Siguranța Circulației, ce cuprinde teste medicale mult mai amănunțite față de o fișă medicală auto normală).

Total: 300 + 67 + 64 + 350 = 781 RON, deci undeva la 800 de lei costă un atestat pentru Taxi în 2024

Examenul pentru atestatul Taxi 2024

Examenul pentru atestatul taxi este unul destul de simplu. El constă în 20 de întrebări de tip grilă, cu 4 variante de răspuns dintre care doar una este cea corectă. Pentru a fi declarat admis, candidatul trebuie să răspundă corect la minim 14 întrebări. După cum spuneam mai sus, acest examen se poate susține o dată pe lună conform programatorului ARR, într-un centru de pregătire specializat în atestate profesionale. Atestatul taxi se ridică de la ARR și este valabil 5 ani. Reînnoirea atestatului costă cu 100 – 150 RON mai puțin și nu mai necesită prezentarea cazierului auto, în rest, toate celelalte cerințe rămân valabile. Practic o dată la 5 ani, trebuie dat din nou examenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.