Acasă Colțul camionagiilor EXAMENUL PENTRU ATESTATUL CONSILIER SIGURANȚĂ – CÂT DE DIFICIL ESTE?

EXAMENUL PENTRU ATESTATUL CONSILIER SIGURANȚĂ – CÂT DE DIFICIL ESTE?

104
0

Atestatul pentru Consilier Siguranță este absolut necesar persoanelor care activează sub acțiunea Ordinului nr. 1214/2015 pentru aprobarea normelor privind pregătirea și atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere. Cu alte cuvinte, este un atestat necesar persoanelor care se ocupă în mod direct de transportul de mărfuri periculoase în cadrul unor întreprinderi, sau se ocupă în mod direct de ambalarea, încărcarea, descărcarea sau umplerea diverselor recipiente cu mărfuri periculoase în cadrul unor întreprinderi.

Clasele ADR pentru care se poate obține atestatul de consilier siguranță în România

  • Clasele 3, 6, 8, 9
  • Clasa 2 – gaze
  • Clasa 1 – explozibili
  • ONU 1202, 1203, 1223,3475 și carburantul de aviație ONU 1268 sau 1863 (carburanți lichizi)

În ce constă cursul pentru consilier siguranță

Cursul pentru consilier siguranță este compus dintr-un curs de bază (3 zile – 18 ore) în cadrul căruia se învață lucruri comune despre toate tipurile de mărfuri periculoase, la care se pot adăuga module în funcție de necesități: modul adițional pentru clasa 1 (1 zi – 6 ore), modul adițional pentru clasa 2 (1 zi – 6 ore), modul adițional pentru clasa 7 (2 zile – 12 ore), modul adițional pentru clasele 3-6, 8, 9 (2 zile – 12 ore), modul adițional pentru mărfuri cu numerele ONU 1202, 1203, 1223, 3475 și carburantul de aviație ONU 1268 sau 1863 (carburanți lichizi) = 1 zi (6 ore).

În ce constă examenul pentru atestatul consilier siguranță

Examenul pentru atestatul consilier siguranță constă în două probe scrise. Avem un examen de tip grilă cu 40 de întrebări, cursantul trebuie să răspundă corect la 28 dintre ele pentru a promova, și mai este un examen de tip studiu de caz cu 10 întrebări, din care cursantul trebuie să răspundă corect la minim 7 pentru a putea fi declarat ADMIS.

Unde se poate obține atestatul pentru consilier siguranță în România

Atestatul pentru consilier siguranță poate fi procurat prin intermediul ARR, respectiv prin intermediul școlilor de șoferi din fiecare județ al țării care sunt și centre de examinare pentru atestate profesionale, sau prin intermediul centrelor de pregătire profesională precum FATII sau IFPTR. Examenul se poate susține o dată pe lună, conform programatorului ARR.

Cât costă atestatul pentru consilier siguranță și cine se poate înscrie pentru acest curs?

Cursul pentru atestatul pentru consilier siguranță se adresează celor care au minim liceul absolvit (este necesară diplomă pentru absolvirea liceului sau diplomă de bacalaureat), iar costurile sunt cuprinse între 400 și 600 de lei, în funcție de județ și centrul de pregătire profesională la care cursantul se înscrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.