Acasă Colțul camionagiilor Ce atestate te pot ajuta să-ți crești salariul de șofer profesionist?

Ce atestate te pot ajuta să-ți crești salariul de șofer profesionist?

140
0

De când există meseria de șofer profesionist, cel puțin în România a fost o goană nebună pentru cele mai mari salarii din breaslă. Ei bine, mulți ar spune că s-au cam dus vremurile în care șoferia era plătită pe merit și că astăzi orice ai face nu prea mai ai cum să ajungi la salarii mai mari decât media, însă există totuși o modalitate și anume calificările suplimentare. Atunci când ai o calificare extra care te ajută ca șofer profesionist, chiar dacă este mai mult de muncă, atunci când lucrezi la angajator străin cu siguranță vei avea și un salariu mai mare decât media.

Ce atestate te pot ajuta să-ți crești salariul de șofer profesionist?

  • Atestatul pentru transport mărfuri periculoase ADR – atestatul ADR colete mai poate adăuga câteva sute de euro la salariu dar cel mai valoros este atestatul ADR cisterne, care deși implică o cu totul altă muncă, este bine plătită
  • Atestatul pentru motostivuitor – există companii în Europa care s-au obișnuit să atașeze un mic motostivuitor în spatele semiremorcii, cu ajutorul căruia șoferul să poată descărca marfa singur oriunde. Atestatul pentru motostivuitor este necesar în acest caz și chiar dacă este destul de scump, în timp se amortizează investiția.
  • Atestatul pentru macara – camioanele cu macara încorporată sunt extrem de vânate de șoferii profesioniști întrucât sunt combinația perfectă între muncă puțină și salarizare peste medie. Desigur, acest tip de job necesită un atestat special care permite șoferului să opereze macaraua atașată camionului pentru a încărca/descărca.

Ce alte atestate credeți că ar permite șoferilor profesioniști să aibă acces la o grilă de salarizare superioară? Lăsați răspunsul în secțiunea pentru comentarii de la finalul acestui articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.