Acasă Colțul camionagiilor 5 motive pentru eliminarea examenelor pentru atestatele CPC

5 motive pentru eliminarea examenelor pentru atestatele CPC

526
0

După cum bine știm, atestatele de transport marfă sunt valabile 5 ani în România. După 5 ani, șoferii profesioniști trebuie să dea examen din nou pentru a prelungi valabilitatea atestatelor CPC cu încă 5 ani. Din punctul meu de vedere este o practică ABSURDĂ care nu numai că nu are nicio logică, nu are parte nici de rezultate notabile. Iată de fapt că există cel puțin 5 motive pentru care examenele pentru reînnoirea atestatelor profesionale ar trebui eliminate.

5 motive pentru eliminarea examenelor pentru atestatele CPC

  1. În majoritatea țărilor occidentale nu există examene. Examenele au fost înlocuite cu niște cursuri cu prezență obligatorie pe care șoferul profesionist trebuie să le parcurgă atunci când atestatul CPI / CPC expiră. România trebuie să se alinieze și ea cu Occidentul, nu să rămână aceeași țară cu mentalitate comunistă axată doar pe examene.
  2. Cursurile cu prezență obligatorie ar actualiza materia. Astăzi din păcate la atestatele CPI și CPC se învață diagrama și tahograful analogic, ceea ce este absurd. Adică vin șoferi care lucrează de 10 ani cu tahografe digitale și dau examene din diagramă și tahograful analogic. Pe cine pregătesc de fapt aceste cursuri și aceste examene?
  3. Tocitul materiei nu ajută pe nimeni. Aceasta este explicația pentru interminabilele postări de pe Facebook, prin care șoferi profesioniști începători, deși au absolvit examenul pentru atestatul CPI, întreabă o grămadă de lucruri legate de perioada zilnică de conducere, perioada zilnică de serviciu, repausul săptămânal normal sau redus.
  4. Stoparea corupției din sistem. Se tot vehiculează prin mediul online că sunt unele centre de pregătire profesionale unde poți să dai anumite sume de bani și să promovezi examenul, chiar dacă nu ești pregătit. Cred că acesta este motivul principal pentru care examenul pentru atestatele CPC nu vor fi eliminate niciodată. Unde există examen există șpagă.
  5. Examenele nu au nicio logică. Să ne imaginăm puțin un scenariu în care fiecare meserie, ar necesita examinare o dată la 5 ani. Ce haos ar fi? Examenele pentru atestatul CPC nu au nicio logică mai ales după cum spuneam mai sus, șoferii vin să dea examen dintr-o materie depășită, bazată pe diagramă și tahograf analogic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.