Acasă Colțul camionagiilor Plata diurnei săptămânal – Cea mai bună metodă de protecție împotriva țepelor

Plata diurnei săptămânal – Cea mai bună metodă de protecție împotriva țepelor

199
0

Cred că nu este zi de la Dumnezeu să nu apară pe grupurile de Facebook cineva care să se plângă de faptul că și-a luat țeapă cu banii de la firma X sau Y, cea mai des întâlnită situație fiind cea în care șoferul pleacă din companie din cauza faptului că nu-i mai convine situația, moment în care nu-și mai vede salariul și diurna pe ultima lună. De ce există foarte multe firme care nu mai dau banii șoferilor pe ultima lună? Ei bine, aici există mai multe motive…

În primul rând, patronii știu faptul că bugetarii de prin ITM nu sunt doar corupți până în măduva oaselor, dar sunt și foarte ieftini de cumpărat. Cu două cartușe de țigări ai rezolvat orice reclamație în România. Evident, când știi că totul colcăie a corupție în jur, stai liniștit la adăpostul faptului că ai bani și că poți cumpăra pe oricine.

În al doilea rând, patronii știu că dacă o firmă nu vrea să dea banii angajatului, acesta nu are ce face decât să se ducă în instanță. În România nu există sindicate ale șoferilor care să-i apere de escroci. A existat un sindicat numit SSDB care s-a închis din cauza lipsei de membri cotizanți a 25 de lei pe lună. În fine…  În instanță ca să deschizi un proces ai nevoie de bani pentru avocați, pentru taxele de timbru, etc. De unde o să aibă șoferul bani dacă nu-și primește ce i se cuvine?

Și mai este și problema duratei unui proces în România, pentru că deși conflictele de muncă ar trebui să se judece în regim de urgență, adică în maxim 2 săptămâni să fie gata procesul, nu se întâmplă deloc așa. Procesele durează ani buni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.