Acasă Colțul camionagiilor Cum procedezi atunci când constați că ești furat?

Cum procedezi atunci când constați că ești furat?

139
0

Furturile de prin parcările României și Europei s-au întețit destul de mult în ultima vreme, pe măsură ce instabilitatea socială și economică a crescut la rândul ei. Tot mai mulți șoferi se plâng de prelate tăiate sau de rezervoare sparte din care a fost sustrasă motorina, fie de hoți care apoi valorifică motorina mai departe, fie de colegi cu camioane care în acest mod reușesc să practice prețuri de dumping pe piața transporturilor din România și Europa. Întrebarea de bază este ce trebuie făcut în momentul în care constați că ești furat, ori de motorină, ori de marfă?

Cum procedezi atunci când constați că ești furat?

  1. Nu trebuie să te panichezi. Panica poate să te facă să acționezi fără discernământ în astfel de situații. În niciun caz nu trebuie să te dai jos la hoți, să aperi cu sabia și paloșul niște… motorină. Sau niște marfă care oricum este asigurată. Sunt mulți șoferi care pentru astfel de fapte au murit prin parcările Europei, absolut degeaba.
  2. Apelezi numărul de urgență 112. În toată Europa se poate apela 112. Va trebui să explici în limba engleză ce se petrece și să chemi un echipaj de poliție la fața locului. Cu puțin noroc, poliția îi va prinde pe făptași chiar acolo în parcare. Da, trebuie să știi limba engleză, aviz amatorilor care postează pe internet anunțuri de angajare pentru șoferii profesioniști în care specifică „nu sunt necesare cunoașterea limbilor străine, avem dispeceri români”
  3. Anunți compania pentru care lucrezi. După ce ai anunțat la 112 incidentul, trebuie să anunți și compania pentru care lucrezi. Ar fi foarte indicat să rămâi acolo să aștepți poliția și să iei de la ei documentul de constatare, chiar dacă ulterior poliția nu va face nimic pentru depistarea făptașilor. Acel document te va ajuta pe tine în relația cu compania de transport. Lipsa acestui document va da mână liberă patronașilor din România să oprească banii șoferilor pentru pagubă.

Firmele din România s-au obișnuit să oprească banii șoferilor pentru asemenea incidente, mai mult, îi transformă chiar pe ei în făptași în lipsa unor documente care să ateste altfel firul evenimentelor. Desigur, sunt și colegi care cu asemenea treburi se ocupă prin parcările Europei, însă pentru câteva cazuri izolate nu putem băga pe toți în aceeași oală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.