Acasă Colțul camionagiilor Cum poți ajunge inspector ISCTR

Cum poți ajunge inspector ISCTR

220
0
amenzi isctr

Inspector ISCTR – o meserie ca oricare alta, la stat. Pe lângă pile sau șpagă, mai trebuie să îndeplinești câteva condiții pentru a putea profesa această meserie. O să trecem în revistă cerințele necesare ocupării acestei funcții, deși mulți dintre voi veți spune că sunt niște cerințe construite special pentru ca doar X sau Y să corespundă.

De ce ar vrea cineva să devină inspector ISCTR? Ei bine, avantajele unei funcții la stat sunt foarte multe, pornind de la salarizarea mult peste media din România și terminând cu imposibilitatea de a fi dat afară oricâte prostii ai face în câmpul muncii.

Haideți să vedem așadar cum poate cineva să ajungă inspector ISCTR atunci când există posturi vacante.

Cum poți ajunge inspector ISCTR

Posturile de inspectori ISCTR se acordă ca în orice instituție publică, pe bază de examen. Acuma că examenul e trucat sau nu, cine știe, nu avem de unde să cunoaștem. E cam dubios într-adevăr cum majoritatea bugetarilor sunt angajați la stat, de multe ori în aceeași instituție publică cu soțul sau soția, dar în fine. Să presupunem că există o competență familială exagerată în casele domniilor lor iar examenele sunt luate pe bune, fără să fie nimic aranjat dinainte.

Cerințe pentru înscrierea la examen

 • Să aibă cetățenie română și domiciliul în România
 • Să nu fi fost dat afară de la muncă în ultimii 7 ani pe motive disciplinare
 • Să aibă studiile necesare
 • Să cunoască la nivel mediu o limbă de circulație internațională
 • Să dețină minim permis de conducere categoria B
 • Să nu fi avut permisul suspendat pentru boască în ultimele 6 luni
 • Să nu fi avut permisul de conducere anulat în ultimii 10 ani
 • Să fie apt din punct de vedere medical și psihologic
 • Să aibă o vechime în studii superioare de minim 7 ani
 • Studii superioare în ingineria autovehiculelor sau ingineria transporturilor, sau orice altă facultate dacă există o vechime în muncă în domeniul transporturilor de minim 3 ani
 • Cunoștințe de operare calculator

Cam acestea sunt cerințele, concluziile le trage fiecare. Cerințele sunt luate de pe pagina celor de la ISCTR, a fost postat acolo un anunț de angajare. Cerința cu studiile superioare sincer nu o prea înțeleg, cum au ajuns la concluzia că trebuie să aibă o vechime în studii de minim 7 ani? Dacă este cineva proaspăt absolvent să nu poată participa? Vedeți, așa apar aceste cerințe speciale greu de întrunit, care ne fac să credem că sunt locuri de muncă demult arvunite, pe care trebuie să intre doar anumite persoane, în jurul cărora se construiesc cerințe imposibil de respectat de alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.