Home Informații Utile Șicanare în trafic – dosar penale pentru distrugere

Șicanare în trafic – dosar penale pentru distrugere

82
0
dosar penal distrugere

Cu siguranță mulți dintre noi am trecut la un moment dat printr-o șicanare în trafic însă din fericire nu s-a ajuns până în punctul de-a avea de-a face cu un psihopat care să provoace efectiv un accident rutier.

Internetul este însă plin de clipuri în care o simplă șicanare în trafic se soldează cu accident, iar în aceste cazuri șoferii care provoacă accidentele, cu toate că ei sunt cei loviți din spate, se aleg cu dosare penale pentru distrugere.

S-au dus vremurile când puteai să frânezi în fața unei mașini apoi să pretinzi că ai fost lovit din spate. Astăzi există camere de bord, există camere pentru supravegherea traficului atât în localități dar și pe drumurile naționale din afara localităților.

Ce trebuie făcut dacă suntem implicați într-o șicanare în trafic

Cel mai important ar fi să nu băgăm în seama comportamentul agresiv al persoanei respective și să încercăm să ne schimbăm pentru o perioadă direcția de mers. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie sunat la 112 și anunțat evenimentul.

Începând de anul acesta au intrat în vigoare legi mult mai aspre pentru participanții la trafic care au un comportament agresiv. Spre exemplu, șoferii care au obiceiul să se apropie prea mult de autoturismul din față și încep să-l preseze, cu sau fără claxoane și flash-uri, riscă amenzi începând cu suma de 700 RON și suspendarea permisului de conducere pentru timp de o lună de zile.

Așadar, ar fi foarte indicat să avem o cameră de bord funcțională în mașină și să încercăm pe cât posibil să ignorăm astfel de psihopați, apelând bineînțeles numărul de urgență 112.

Dosar penal pentru distrugere în cazul în care există o șicanare în trafic

Dacă se poate dovedi faptul că un șofer a pus frână intenționat în fața unui autoturism, în cazul unei șicanări în trafic, celui care a provocat accidentul i se va întocmi dosar penal pentru distrugere, și va risca închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Potrivit art. 253 CP, “(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here