Se întâmplă exagerat de des în România, ca cineva care este implicat într-un incident rutier, să recurgă fără niciun fel de rușine la părăsirea locului accidentului.
Dacă părăsirea locului accidentului este ceva la ordinea zilei atunci când incidentul se petrece în trafic, atunci când vine vorba despre mașinile lovite prin parcare nici nu mai are rost să discutăm.
În mod normal, în România, dacă cineva lovește o mașină în parcare, are obligația nu doar să lase un bilețel în parbriz victimei pentru a putea face amiabila ulterior, dar trebuie să și declare accidentul la Poliție în maxim 24 de ore. Nedeclararea accidentului în 24 de ore duce la suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
Evident, nu cred că a pățit cineva să găsească bilețel în parbriz atunci când s-a trezit cu mașina lovită în parcare, lipsa de responsabilitate a românilor din România este ceva unic în lume. Haideți însă să vedeți cum au rezolvat această nesimțire americanii.
Părăsirea locului accidentului – Cum au rezolvat americanii problema?
Părăsirea locului accidentului, cunoscută și sub denumirea de „Hit and Run”, este o infracțiune care variază de la o infracțiune de gradul doi la o infracțiune de gradul I, în funcție de gravitatea rănirii și antecedentele inculpatului.
Cel mai scăzut nivel de Hit and Run (delict de gradul doi) presupune doar daune materiale și nicio vătămare a persoanei. Acest tip de părăsire a locului accidentului se pedepsește cu 60 de zile de închisoare și o amendă de 500 de dolari.
Dacă în timpul accidentului apar și victime rănite ușor, iar cel care produce accidentul alege să fugă, primește o pedeapsă de 5 ani de închisoare și o amendă de 5000 de dolari.
Cazurile de decese cauzate de accidente sunt tratate foarte serios în SUA, pedeapsa medie pentru cineva care omoară cu mașina o persoană și fuge de la locul accidentului se situează între 18 și 25 de ani de închisoare, iar în cazul în care există victime multiple, se dă foarte des și închisoare pe viață.