Home Editorial Samsarul de târg

Samsarul de târg

1795
1
samsarul de târg

 

samsarul de târg

Mi-am făcut un obicei să mă duc prin târgul auto din Drobeta Turnu Severin în fiecare weekend. Nu ca să cumpăr, ci ca să fac rost de povești pentru acest blog. Astăzi am fost prezent din nou, iar întâmplările ciudate și atât de adevărate nu au întârziat să apară. Nici nu trebuie să le caut eu, căci le auzi dacă te așezi în sânul târgului.

Încă de la intrarea în târg, un samsar trece pe lângă mine cu un tub de spray de vopsea neagră în mână, semn că probabil ascunsese ceva rugină care probabil va ieși la iveală după câteva luni de când noul proprietar se va bucura de mașina lui cea „impecabilă”… Nu e lucru nou faptul că samsarul de târg niciodată nu investește în reparații de calitate. Mai un spray, mai un poliș.

Înăuntru, aceeași senzație ca de fiecare dată: mai mulți samsari printre mașini de cât posibili clienți. Târgul era gol. O întâmplare totuși mi-a sărit în auz ceva mai apăsat. Era acolo un tip ce vindea un Polo din 2002, mașină pe care cerea 2400 euro, neînscrisă. Bineînțeles, două replici au spus totul despre samsarul de târg tipic:

Dialog 1

  • (Clientul) Domne’ da parcă nu merge rotund, parcă bate ceva la motor
  • (Samsarul) Bătaia de la motor dispare după ce se încălzește. E ceva normal pentru modelele acestea…

Dialog 2

  • (Clientul) Păi și boxele? Uite că în spate nu are boxele deloc…
  • (samsarul tace mutulică)

Stăteam așa și mă întrebam dacă există oare vreun motiv să cumperi mașini de la asemenea nesimțiți puși pe căpătuială. Băi frate, după ce că ceri o grămadă de bani pe târșul tău, măcar pune-l la punct cât de cât…

Cred că numai la noi vezi mizeria asta de om, care după ce că cere mult mai mult pe o mașină de cât ar fi normal, ți-o dă și oală. Te rupe din toate punctele de vedere…

Cum arată o mașină vândută de samsarul de târg tipic

Mașinile sunt cosmetizate cu spray-ul, pentru defecțiunile tehnice samsarul de târg invocă mereu pe aia cu „e ceva normal pentru motoarele acestea”. La capitolul accesorii nu-ți dau niciodată celălalt set de roți pe care mașina le are când vine din străinătate, iți ia de pe mașină tot tot tot ce se poate vinde pe olx.ro la bucată: casetofon, boxe, tot ce se poate scoate fără să se observe lipsa și e mai de valoare.

Samsarul de târg tipic e incredibil… E de ajuns să petreci printre mașini 15 minute și auzi ori vezi povești care mai de care mai incredibile. Și ca să vă conving de faptul că într-adevăr acestea sunt practicile, o să vă mai spun că astăzi am auzit o discuție între doi samsari, unul îl întreba pe celălalt cât a luat pe jantele de la nu știu ce mașină…

Păi acum între noi fie vorba, de ce să le dea ca prostul cu tot cu mașina pentru care cere o grămadă de bani oricum? Lasă că lumea-i proastă și cumpără mașinile și fără al doilea set de roți.

1 COMMENT

  1. Sa vezi distractie in targul din Oradea. Sambata e mai liniste pe acolo, in partea cu masini vezi doar cativa clienti rataciti, in schimb e plin de samsari care lucreaza de zor la masini. Niste harburi. Ziua urmatoare, duminica, aceleasi masini sunt luna si bec, unele se vand cu preturi nesimtite, prostii sunt fericiti ca au luat masina condusa de-o baba si doar duminica. Un singur “dealer” de treaba am intalnit, de la care am si luat o masina. Nu intru in detalii, dar a meritat sa am de-a face cu acel om. Restul, insa, sunt niste gunoaie ordinare. Aduc masini la 450.000 km , le dau inapoi pana pe la 120.000 si culmea, au clienti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here