Acasă Editorial Povești din târgul auto

Povești din târgul auto

2708
1
târgul auto

târgul auto

Astăzi fiind duminică, am zis să mai dau o tura prin târgul auto din Drobeta Turnu Severin, cel despre care am scris mai demult că-i o glumă proastă. Am zis să mai fac o singură încercare înainte de a-mi face bagajele si a merge la Timișoara pentru a-mi cumpăra o mașina.

Nu am de gând să cheltui mai mult de 1000 – 1500 euro pentru noua achiziție, așa că tot ce mă interesează este ceva Volkswagen Polo dupa 2001 sau Volkswagen Golf 4 dupa 2001, să fie Euro 4 ca să plătesc timbru de mediu cât mai mic. La motor de 1400 cmc Euro 4 din 2001, plătești undeva la 100 euro ceea ce mi se pare destul de acceptabil.

Am văzut asemenea masini pe la 1500 euro la Timișoara, așa că nu am de gând să dau 2300 euro pe ele la Severin. Doar nu m-am tâmpit la cap. Ce rost are să umfli buzunarele unor samsari cu mii de euro când poți bine mersi să te duci sa le iei la preț real dintr-un oraș mai puțin bazat pe combinații.

În cele ce urmează o sa vă povestesc câteva dialoguri auzite astăzi prin târgul de mașini din Drobeta Turnu Severin, sub forma unor capitole, pentru ca nu au nimic in comun unele cu celelalte. Pur și simplu treceam printre mașini și auzeam discuții în stânga și în dreapta.

Povești din târgul auto (1)

  • I-auzi, acuma nu mai face!
  • Nu are domne’ nimic mașina…
  • Stai domne că bătea ceva la motor… Ia stai că poate se aude iar…

Povești din târgul auto (2)

  • Nu pornește… Bă Vali, asta nu mai pornește mă…
  • Păi ce are mă? S-a dus bateria?
  • Nu mă, nu știu ce are. Nu mai vrea să pornească. Hai să o mutăm în spate

Și băieții incep să împingă un Opel Astra roșu pe culoar , ducându-l undeva prin spatele târgului, la cârpit. La ora asta probabil este înapoi în rând, „impecabil, în stare perfectă de funcționare”…

Povești din târgul auto (3)

  • Nană, mai mult de 2200 nu iei pe ea… Fac pariu cu tine pe cât vrei. Am avut și eu la vânzare și cam pe acolo merg…

Asta discutau la poarta târgului doi samsari.

Povești din târgul auto (4)

Un alt samsar spală strașnic cu o sticla de 2 litri una dintre mașinile pe care le avea la vânzare în târg. Probabil la cât de costisitor este sa mergi la spălătorie, nu oricine își permite. Cei care își pun +1000 de euro la mașină, stau cam prost cu banii din moment ce nu le prea vand…

Totuși eu sunt curios  cui vând atâția samsari masinile? Pentru că cel puțin când am ajuns eu în târg,  erau mai mulți samsari de cât potențiali clienți. Aceleași mașini plimbate doar dintr-o parte in alta a târgului. Probabil cei care le mută au impresia că poziția mai pe la dos e de vina, nu prețul ridicol.

Cam acestea sunt cele mai interesante 4 povești din târgul auto din Drobeta Turnu Severin. Cu siguranță a fost ultima incursiune în piața auto second hand din Drobeta Turnu Severin. Rămân la părerea că târgul auto din Drobeta Turnu Severin e o glumă proastă și atât. Nu are rost sa îți pierzi vremea cu asa ceva.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.