Acasă Editorial 3 motive să nu recuperezi taxa după ce înscrii mașina

3 motive să nu recuperezi taxa după ce înscrii mașina

1307
0
recuperezi taxa

Timbrul de mediu, taxa auto, taxa pe poluare sunt dovada clară că oamenii pe care i-am votat să ne facă viața mai bună își bat joc de joi, de cetățenii cu drept de vot. Nicăieri în lumea asta nu mai există o taxă care poate depăși de 5 ori valoarea mașinii în caz de înscriere, indiferent de vechime sau de norma de poluare. Evident, există asigurări mult mai mari de cât în România, dar asta e altă poveste.

Dacă ai înscris mașina adusă din străinătate după 2007 – 2008, cu siguranță ai plătit o taxă pe care te gândești să o recuperezi (dacă nu cumva ai și făcut asta între timp). Această taxă este de cele mai multe ori cuprinsă între 1500 și 4500 de lei și evident, mulți au dat statul în judecată pentru a-și recupera banii luați cu japca. Evident, toți cei care au dat în judecată au avut câștig de cauză, statul român fiind obligată de curând să dea înapoi oamenilor banii luați ilegal în perioada 2007 – 2013 pentru taxa pe poluare și taxa auto.

Deși o să pară absurd ceea ce o să spun, vă asigur că sunt niște lucruri destul de logice pe care ar trebui să le luați măcar în considerare. Astfel, am găsit 3 motive să nu recupereze taxa auto plătită sub o denumire sau alta, după ce ți-ai înscris mașina.

3 motive să nu recuperezi taxa după ce înscrii mașina

  1. Vei primi banii înapoi de la stat în 5 tranșe a câte 20%, pe o perioadă de 5 ani. Deci, dacă ai plătit 2000 de lei taxa pe poluare, vei primi cu țârâita câte 400 de lei/an înapoi. Ce statul a luat într-o tranșă, dă înapoi în 5 și nu oricum. E vorba despre cei care și-au înscris mașinile în perioada 2007 – 2013 doar, pentru care s-a dar ordinul Nr. 682/1154/2016 din 7 aprilie 2016. Deci, eviți statul la coadă și mai ales umilința dacă alegi să renunți la cele câteva sute de lei pe an de care bineînțeles, nu depinzi.
  2. Nu vei primi nici un ban înapoi dacă ai înscris mașina pe timbrul de mediu, adică după 2013. Dacă vrei să o faci, va trebui să stai prin tribunale pentru ca la final, să primești banii tot pe o perioadă de 5 ani, cum pățesc tot mai mulți care fac treaba asta de ceva vreme. Dacă ai timp de tribunale și bani de avocați, poți face și treaba asta.
  3. Vei avea dificultăți în a vinde mașina dacă recuperezi taxa. Pe piața de second hand, sunt destul de căutate mașinile cu taxa nerecuperată. Pentru 2000 de lei cât vei recupera, vei sta cu mașina de 5000 de euro la vânzare până se schimbă banii și nu o mai dai. Toată lumea caută mașinile care să-i scutească de o cheltuială, respectiv timbrul de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.