Home Editorial Cele mai încălcate 5 reguli de circulație în România

Cele mai încălcate 5 reguli de circulație în România

4359
0
reguli de circulație

Cei care sunt de bună credință, oameni corecți și cu bun simț au observat probabil că în România, pe șosele, mașinile circulă după legea junglei, nu după legea rutieră. Codul rutier e o glumă proastă atâta timp cât nu există oameni care să mențină ordinea în trafic.

Poliția preferă să doarmă cu radarul în brațe prin locuri bine ascunse (ca să nu zic boscheți) de cât să se asigure că cei care încalcă legea ca ultimii nesimțiți plătesc pentru acest lucru. Sunt multe regulile de circulație de care nu se ține cont în România, dar în cele ce urmează le vom discuta pe cele mai grave 5.

Cele mai încălcate 5 reguli de circulație în România

  1. Semnalizarea – nu știu de ce unii nu semnalizează. Probabil sunt bătuți în cap. Știu că este cel mai primitiv mijloc de comunicare în trafic alături de claxon, însă este singurul. Din cauza faptului că nu se semnalizează schimbarea direcției de mers se pot întâmpla accidente destul de grave. Mai rău, am observat că nici măcar cei profesioniști nu sunt prieteni cu maneta blocului de lumini, am văzut foarte mulți șoferi de tir, de autobuz, de taxi care nu semnalizează aproape niciodată. E incredibil…
  2. Prioritatea în sensul giratoriu – sensul giratoriu este o mare problemă pentru noi românii, care de obicei avem nevoie de „stai” sau „treci” ca să ne putem înțelege unii cu ceilalți. Ei bine, atunci când nu sunt reguli destul de clare apare și incertitudinea combinată cu nesimțirea. Sunt foarte mulți care încă se mai opresc în mijlocul sensului giratoriu ca să dea prioritate celor care se află la gura de intrare în intersecție. Nu pot să înțeleg cu cine au putut face școala asemenea oameni.
  3. Claxonatul – nu știu câți au citit codul rutier, probabil nu prea mulți, însă claxonatul este interzis în multe situații și este permis într-o singură situație: pentru evitarea unui pericol iminent. Sunt tare curios care este pericolul iminent în momentul în care pe stradă trec niște domnișoare. Țăranul nu pierde niciodată ocazia să tragă un claxon când vede femei pe stradă. Probabil, acolo la stână, nu a văzut niciodată femei iar acum când coboară la oraș și vede specimenul se sperie.
  4. Parcarea pe locurile celor cu handicap – lenea-i frate cu românul. La fel și nesimțirea. Am mai discutat noi despre locurile de parcare destinare oamenilor cu handicap, însă acum doar subliniem ideea de comoditate și de nepăsare. Eu unul când văd acea droaie de mașini scumpe musai Audi, BMW sau VW puse pe locurile handicapaților nu-mi doresc altceva de cât ca cei care le pun acolo ca nesimțiții să ajungă handicapați, să depindă de un cărucior cu rotile. Știu că sună răutăcios, însă cu nesimțiții nu ai cum să nu fii răutăcios.
  5. Limita de viteză – nu de puține ori vezi un dobitoc în oraș care înainte cu 100m de semafor depășește pe linie continuă ca să ajungă cu 5 metri mai în față în coloană. Nu de puține ori vezi tineri cu lămâia în geam care deși sunt începători merg cu suta la oră pe străduțele aglomerate din oraș. Nu zic de afara localității unde de multe ori suntem obligați să încălcăm limita de viteză, altfel nu mai ajungem niciodată la destinație. Zic de cei care merg ca nebunii prin oraș… Poate poliția ar trebui să stea cu radarul pe străduțele înguste mai des, că adesea devin locuri de raliu pentru puțoii proaspăt admiși la examenul practic pentru obținerea permisului de conducere categoria B.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here